Home Știri Noua emblemă Dacia Link din 16 iunie pe toată gama

Noua emblemă Dacia Link din 16 iunie pe toată gama

de Răzvan Măgureanu
noul logo dacia link

După ce noul logo Dacia Link a fost prezentat pe comunicatele Dacia din vara lui 2021 și în showroom-uri de la începutul lui 2022, a venit rândul gamei de modele să adopte noua identitate a mărcii. Toate modelele comandate începând cu 16 iunie vor avea noul logo în grila radiatorului.

Dacia se modernizează și la nivel de imagine cu un nou logo, prezentat prima oară anul trecut pe conceptul Bigster. Acesta se va regăsi pe toate modelele Dacia comandate începând din 16 iunie. Însă primele livrări vor avea loc abia la finele anului, ceea ce înseamnă că în prezent timpul de așteptare poentru orice model Dacia ajunge la minim 5 luni.

Integrarea noului logo a necesitat modificarea calandrului, ale cărui elemente distinctive au un contur evoluat, de culoare albă, în ton cu noul logo.

Logoul semnifică literele D și C stilizate legate între ele ca printr-un link. De aceea, logoul se numește Dacia Link și este vizibil cu ușurință de la distanță evocând robustețe și simplitate. Noul logo nu este prezent și pe spatele mașinilor dar apare pe jante.

Pe spate, conform noilor tendințe de design din industria auto apare numele mărcii cu litere de asemenea stilizate în genul celor din logo. Numele mărcii apare acum și pe volan. Cu ocazia introducerii noului logo, la crossoverele și SUV-urile Sandero Stepway, Spring și Duster apare noua nuanță Gris Megalithe pe barele de pavilion, pe scuturile de protecție față și spate și pe carcasele oglinzilor.

Cu ocazia lansării noului logo, Dacia vrea să transmită și un mesaj Eco. Astfel, va fi disponibilă o nouă culoatre exterioară, “Lichen kaki” care vrea să sublinieze apropierea mărcii de natură. De asemenea, din 2023, Dacia va fi prima marcă a grupului Renault care va limita viteza maximă pentru toate modelele la 180 km/h. Este a doua marcă la nivel global care face acest lucru după ce și Volvo a limitat viteza maximă a modelelor sale tot la 180 km/h.

Prezentarea noii game Dacia va avea loc în octombrie 2022 la salonul de la Paris. Gama Dacia s-a îmbogățit în ultimul an cu modelul electric Spring și cu Jogger care va avea o versiune hibridă din 2023.

Noul director de design al mărcii Dacia, David Durand, a declarat:
“Noul logotip exprimă caracterul esenţial al mărcii. Totodată, sigla „Dacia Link”, inspirată din universul mecanic, evocă simplitate, robusteţe şi conexiune, fiind astfel un simbol puternic al comunităţii clienţilor Dacia”.

noul logo dacia linknoul logo dacia linknoul logo dacia link

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?