Home Știri Sigla Dacia: 54 de ani de istorie

Sigla Dacia: 54 de ani de istorie

de Răzvan Măgureanu
istorie sigla Dacia

Noua sigla Dacia Link este a cincea emblemă Dacia în istoria de 54 de ani a mărcii. iată cum a evoluat logo-ul mărcii din 1968 și până astăzi.

Dacia a avut doar 5 sigle în istoria de 54 de ani. De la primul logo până la cel de azi, schimbarea este majoră. Iată care sunt cele cinci sigle și ce semnifica fiecare.

1968
Primul logo datează din 1968 și a fost inspirat din stema județului Argeș. Logoul simbolizează o acvilă și trei vârfuri de munte. Inițialele de deasupra logoului – UAP – reprezintă prescurtarea de la Uzina de Autoturisme Pitești.

1980 
În 1980 logo-ul a fost înlocuit de o versiune simplificată dar foarte banală. A fost menținută forma de scut a logoului dar acvila a fost înlocuită cu numele mărcii Dacia scirs cu alb pe fond negru.

2003
Este primul logo apărut după ce Renault a preluat marca românească în toamna lui 1999. Noul logo a debutat pe Dacia Solenza, un facelift al lui Dacia Supernova, în 2003. Și acest logo păstra forma de scut dar fundalul negru a fost înlocuit de unul albastru pe care era scris în continuare numele mărcii Dacia. Acest logo a fost prezent și pe prima generație Logan, devenind cunoscut și pe piețele din Europa de vest.

2008
Al patrulea logo a venit cu o schimbare radicală dar destul de curioasă. Unii i-au spus desfăcătorul de bere pentru că arată fix ca un desfăcător de bere atât ca design cât și datorită culorii argintii. Numele mărcii Dacia a rămas scris pe el și a debutat în 2008 la salonul de la Geneva cu ocazia lansării primei generații Sandero.

2021 
Noul logo Dacia Link reprezintă literele D și C stilizate conectate între ele ca printr-un link.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?