Home MotorsportF1 Povestea fanului care a câștigat 165,000 £ după ce a pariat pe Hamilton în 1998

Povestea fanului care a câștigat 165,000 £ după ce a pariat pe Hamilton în 1998

de Dan Damian
Lewis Hamilton - Formula 1

Lewis Hamilton este fără îndoială unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din toate timpurile. Britanicul în vârstă de 36 de ani deține până în prezent șapte titluri de campion mondial în Formula 1, la egalitate cu Michael Schumacher, și deține recordurile pentru numărul de victorii, podiumuri, pole position-uri și multe altele.

Hamilton este în discuția pentru cel mai bun pilot din istoria sportului. Pilotul lui Mercedes chiar a primit titlul de cavaler al Marii Britanii la finalul anului 2021, devenind astfel al patrulea pilot britanic care a primit tilul de Sir, dar primul care îl primește în timp ce se află în activitate.

În cei peste 15 ani de activitate, Lewis Hamilton a devenit o personalitate importantă și un adevărat brand în lumea sportului pentru că este un talent excepțional al generației sale.

Chiar dacă sunt semne devreme în unele cazuri, probabil puțini ar fi suficient de siguri încât să parieze pe viitorul unul copil de 13 ani. Ei bine, exact așa a procedat Richard Hopkins în anul 1998 în timp ce își urmărea fiul Evan la curse de karturi.

Un talent neobișnuit la volanul altui kart i-a atras atenția lui Hopkins, un băiat de 13 ani – tocmai Lewis Hamilton.

Hopkins a fost atât de sigur de viitorul lui Hamilton încât a pus 3 pariuri, în total 350 lire sterline, o sumă consistentă chiar și pentru standardele de azi.

Primul pariu a fost de 200 lire sterline pentru Hamilton să câștige Formula 1 înainte să împlinească 23 de ani, la cote de 200/1. Pilotul britanic a reșit să bifeze acest trofeu în 2007, când avea 22 de ani, ceea ce a dus la un câștig de 40.000 lire sterline pentru punter.

Al doilea pariu a fost de 100 lire sterline la cote de 500/1 pentru Hamilton să devină campion mondial până la vârsta de 25 de ani. Când Lewis Hamilton l-a depășit pe Timo Glock în ultimele secunde ale Grand Prix-ului Braziliei, Hopkins a încasat încă 50,000 lire sterline.

Al treilea pariu al lui Hopkins fost pentru ambele predicții să se adeverească. Acesta a pariat 50 lire sterline la cote de 1.500/1, și a adăugat încă 75.000 lire sterline la câștigul total.

Pariurile sportive, inclusiv cele pe Formula 1 au devenit mult mai comune și la case de pariuri de top de la noi din țară. Acum găsești numeroase piețe pe întreg sezonul de Formula 1 și alte sporturi cu motor populare în rândul jucătorilor.

Au existat numeroase pariuri cu rezultate incredibile de-a lungul timpului, dar cazul lui Richard Hopkins este poate unul dintre cele mai speciale nu doar din cauza inspirației sau a faptului că este vorba despre unul dintre cei mai de succes sportivi din istorie, dar și datorită convingerii de care a dat acesta dovadă când a plasat 3 pariuri pe o sumă totală considerabilă.

La final, Hopkins a încasat în total 165.000 lire sterline, rezultatul direct al faptului că a văzut ceva special într-un copil de 13 ani la volanul unui kart.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.