Știri Video

(Video) Bruxelles cu Insignia, Pikes Peak cu Bentley

Bruxelles cu Insignia, Pikes Peak cu Bentley

Opel va prezenta la Salonul Auto de la Bruxelles faceliftul pentru Insignia, în timp ce Bentley celebrează cu o serie limitată Continental GT recordul său de la Pikes Peak International Hill Climb. Iar de acum două Porsche 911 Speedster pot fi admirat și la București, în cadrul Țiriac Collection.

Constructorul din Rüsselsheim va începe lucrul devreme în 2020, anunțând deja primele detalii despre versiunea cu facelift a seriei Insignia, pregătită pentru debutul oficial la Salonul Auto de la Bruxelles (10-19 ianuarie 2020). Modificările vizuale exterioare sunt la fel de reținute ca și în cazul compactei Astra, cele mai evidente fiind legate de noul tratament acordat grilei și farurilor. Astfel, grila radiatorului are un nou tipar și contur cromat, în timp ce luminile pot fi echipate – opțional – cu noua tehnologie adaptivă „IntelliLux LED Pixel Light”.

Bruxelles cu Insignia, Pikes Peak cu Bentley

Noul sistem de iluminare reacționează mai rapid, cu mai multă precizie – iar fiecare lampă are parte de nu mai puțin de 84 elemente LED. Ambele bare de protecție au un design modificiat subtil, în timp ce lămpile de ceață sunt de acum circulare. În plus, atât limuzina Grand Sport cât și break-ul Sports Tourer pot fi dotate în habitaclu cu oglindă retrovizoare digitală. Portofoliul de sisteme de asistență este de acum completat și cu „rear cross traffic alert”. Șoferul va avea parte și de sisteme de infotainment îmbunătățite, precum și încărcare wireless pentru telefon. Insignia va sosi rapid la Bruxelles, deci am putea afla și alte noutăți de acolo – poate și despre versiunile Country Tourer și Insignia GSi.

Bruxelles cu Insignia, Pikes Peak cu Bentley

A trecut deja ceva timp de la recordul său de la ediția 2019 a Pikes Peak International Hill Climb, însă Bentley nu ratează ocazia de a celebra cum se cuvine această realizare. Drept urmare, 15 clienți norocoși se vor putea bucura de câte un Continental GT extrem de special. Divizia de personalizare Mulliner a pus la dispoziție nuanța exclusivă verde „Radium”, precum și jantele de 22 inch Mulliner Driving Specification. Etrierele Acid Green contrastează, în schimb, cu elementele întunecate sau din ale kit-ului din fibră de carbon.

Doritorii pot cere și marcajul „100” al grilei radiatorului, un memento al primului secol de existență al mărcii. În interior, Continental GT-ul din seria limitată Pikes Peak combină Alcantara cu pielea Beluga, în timp ce finisarea Piano Black este asezonată cu elemente din fibră de carbon. Fiecare dintre cele 15 exemplare va avea gravat pe partea pasagerului o secțiune diferită a traseului din Colorado, în timp ce sub capotă nu a avut loc nici o schimbare. Marele W12 de 6 litri rămâne la post cu cei 626 CP și 900 Nm – suficienți pentru o viteză maximă de 333 km/h.

Pasionații mărcii Porsche au noi motive să viziteze Galeria Țiriac Collection – acolo și-au găsit locul două exemplare din seria limitată Porsche 911 Speedster din 2019. Fabricat în doar 1.948 de unități, cifră ce reprezintă și anul de apariție a modelului 356, Speedster este un omagiu adus primului automobil ce a purtat numele Porsche. Cele două exemplare expuse sunt personalizate în interior cu plăcuțe ce poartă numărul unic de fabricație “1939 din 1948”, respectiv ”0039 din 1948”.   

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta