Auto util

Cum folosești la maximum portbagajul unei mașini mici? 5 reguli de organizare

organizare portbagaj

Foarte puțini dintre noi folosim la maximum spațiile de depozitare din mașinile noastre. Acest lucru este cauzat în principal de faptul că aproape niciodată nu avem timpul necesar pe care ar trebui să îl acordăm observării mașinii. Așa că, dacă ai puțină vreme la dispoziție să pui în aplicare sfaturile de mai jos, ai să vezi cum portbagajul mașinii tale va căpăta noi dimensiuni.

1. Fă ordine în portbagaj

Portbagajul are tendința să semene cu o cutie de depozitare. Poți fi tentat ca în el să plimbi zilnic lucruri de care nu ai neapărată nevoie și de care cel mai probabil ai și uitat. Așa că fă-ți timp într-o zi să-l eliberezi.

  • Cum arată portbagajul liber? Așa-i că pare mai mare? Acum că tot e așa spațios, nu uita că și mocheta acestuia trebuie să fie protejată de murdărie și pete la fel de mult ca și interiorul mașinii. Poți găsi tăvițe de portbagaj la PTC Auto, care au același rol ca și covorașele auto, anume acela de protecție.

2. Folosește cutiile de organizare a portbagajului

Acum că este curat și protejat, apelează cu încredere la cutiile special create pentru organizarea portbagajului. În ele poți păstra în ordine obiectele de care ai cu adevărat nevoie și la care uneori trebuie să ajungi repede. Printre acestea se numără:

  • cutia de prim ajutor;
  • kit-ul de urgențe;
  • cablul de pornire;
  • o lanternă;
  • mănuși, racletă și spray pentru dezghețarea geamurilor.

3. Ai grijă ce model de bagaj folosești

Dacă ai o mașină cu un portbagaj micuț, poți uita de bagajele de tip troller. Cele de genul geantă sport sunt mult mai potrivite pentru un portbagaj mic. În ele încap tot atat de multe lucruri ca într-un troller, însă nefiind compacte se pot înghesui astfel încât să ocupi la maximum tot spațiul din portbagaj.

4. Nu uita de compartimentele laterale

Majoritatea portbagajelor sunt dotate cu compartimente laterale unde poți depozita în siguranță obiecte precum umbrelele, trusa de prim ajutor sau cablurile de pornire. Nu uita de ele și folosește-le pentru a fi sigur că beneficiezi de absolut fiecare centimetru al portbagajului tău.

5. Plasa de portbagaj

Este extrem de utilă din mai multe puncte de vedere. Găsești diferite tipuri de plase de portbagaj la magazine de profil din mediul online, precum ptc-auto.ro.

  • Organizează obiectele pe care le transporți în portbagaj;
  • Le ține la locul lor astfel încât acestea să nu se deplaseze atunci când pui frână sau virezi;
  • Poți transporta în siguranță chiar și obiecte fragile;
  • Dacă nu mai ai nevoie de ea, o poți împacheta, iar spațiul pe care aceasta îl ocupă este insignifiant.

Cutia de portbagaj

În cazul în care toate aceste variante tot nu ți-au oferit spațiul de care ai nevoie, o variantă mai ieftină, în loc să schimbi întreaga mașină, este să achiziționezi o cutie de portbagaj. Această variantă te ajută să mărești capacitatea de stocare din mașină fără a afecta spațiul pus la dispoziție pentru transportul pasagerilor. Mai mult, cu ajutorul unei cutii de portbagaj nu îți încurci vizibilitatea din oglinda retrovizoare așa cum s-ar întâmpla în situația unui portbagaj prea plin. În cazul în care iei în considerare și această variantă, trebuie să știi că și cutiile de portbagaj se găsesc în dimensiuni diferite și cu sisteme de prindere diferite. Așa că, înainte de a porni la cumpărături, trebuie să te asiguri că atât cutia, cât și sistemul de prindere sunt compatibile cu mașina ta.

După cum observi, există câteva variante accesibile prin care poți profita la maximum de fiecare colțișor din mașina ta și prin care poți menține un portbagaj organizat și încăpător, numai bun pentru a pleca cu prietenii în weekend la munte.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE