Promo

(P) Reguli pentru a rambursa mai repede creditele pe care le-ai accesat

rambursare credite

IFN-urile oferă sume consistente de bani pe baza unor documente minime, cum ar fi cartea de identitate , însă acești bani vin, de fiecare dată, cu costuri.

Orice credit implică dobânzi și în cazul întârzierilor de rambursare implică penalizări. Accesarea unui credit pentru nevoi personale este o soluție la îndemâna oricui.

Dacă ai luat un împrumut, așadar, cea mai bună soluție este aceea de a încerca să îl înapoiezi cât mai repede. O rambursare rapidă înseamnă costuri mai mici, o imagine bună în fața institutției de credite și o doz mult mai mică de stres.

Cum faci, însă, să poți face rambursarea mai repede?

  1. Încearcă să îți monitorizezi foarte bine cheltuielile. Cheltuiala fără plan duce adeseori la situații extrem de neplăcute. De foarte multe ori, oamenii cheltuiesc pe lucruri inutile iar acest lucru îl poți descoperi ori de câte ori deschizi dulapul sau intri în bucătarie pentru a descoperi zeci de recipiente pe care nu le-ai folosit niciodată. Este important să îți monitorizezi cheltuielile, iar partea bună este că acest lucru poate să fie făcut foarte ușor prin aplicații instalate direct pe telefon sau pe laptop.
  2. Acordă o mare atenție datoriilor. Aproape orice om are datorii. Cei mai norocoși au doar datorii precum chiria, întreținerea și facturile lunare, iar cei mai puțin norocoși trebuie să plătească diverse rate pentru a rambursa împrumuturi la institutii financiare. De fiecare dată când îți încasezi veniturile scapă de aceste datorii, dupa care încearcă să administrezi banii ce ți-au rămas pentru restul de cheltuieli. Dacă poți, rambursează împrumuturile în avans deoarece vei plăti mult mai puțin pentru credit.
  3. Nu uita de cheltuielile esențiale. Evident, dacă după plata datoriilor nu îți mai ramân bani pentru nevoile esențiale (mâncare, transport către muncă, etc), trebuie să găsețti soluții. Poți căuta o refinanțare sau poți încerca să îți găsești un loc de muncă suplimentar. Americanii se ghidează după regula 50-30-20 atunci cand își administrează cheltuielile, alocând 50% din venituri pentru cheltuielile esențiale (inclusiv datorii), 30 % pentru menținerea stilului de viață și 20% pentru economii. Acești 20% pot fi folosiți pentru rambursarea în avans a creditelor sau pot reprezenta diverse investiții ce pot aduce bani în timp.

Atunci când accesezi un credit, indiferent că este unul de nevoi personale sau un credit complex, cum ar fi cel imobiliar, este esențial să îți faci un plan pe termen lung despre modul în care îl poți rambursa. Ia în calcul atât situațiile optimiste, cât și cele pesimiste și încearca să ai mereu soluții alternative, cum ar fi un ajutor din partea prietenilor sau al familiei.

Cele mai multe persoane ce ajung să aibă probleme mari cu creditele o fac din cauza unei proaste administrări. Atâta vreme cât respecți un plan însă, este imposibil să apară surprize iar creditul este un instrument extrem de bun cu ajutorul căruia poți trece peste o mulțime de momente grele.

 

 

Sursă foto: envato.com

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE