Home Auto util Castrol Engine Shampoo, tratament de curățare a motorului

Castrol Engine Shampoo, tratament de curățare a motorului

de Dan Damian
Castrol Engine Shampoo

Castrol a lansat un nou tratament premergător schimbării uleiului, Castrol Engine Shampoo, care ajută la menținerea funcționării eficiente a motoarelor pe benzină și a celor diesel de mică putere.

Acesta reduce cu până la 85%* depunerile de nămol din motoarele pe benzină, așa cum se arată din testele realizate de Castrol Technology Center. Nămolul se acumulează în timp într-un motor și nu este îndepărtat în timpul schimbării standard a uleiului. Poate înfunda pasajele vitale ale uleiului, reducând puterea, eficienţa şi durata generală de viaţă a motorului.

„Uleiul de motor se poate degrada la temperaturi foarte ridicate și, în timp, acest lucru se poate manifesta prin depuneri de nămol”, explică Gareth Bracchi, unul dintre inginerii Castrol. „Acest proces este exacerbat de călătorii scurte frecvente, condusul la turație mare, cum ar fi mersul la deal, de combustibilul de calitate scăzută, schimbarea întârziată sau omisă a uleiului, precum și de călătoriile cu opriri și porniri repetate, care devin din ce în ce mai des întâlnite în orașele noastre aglomerate.”

Castrol Engine Shampoo

Piața de produse de curățare a motorului este dominată în prezent de produse pe bază de solvenți care pot degrada garniturile motorului și disloca nămolul sub formă de depuneri mai mari, cauzând blocaje și scurgeri de ulei. Castrol Engine Shampoo conține o tehnologie de aditivi puternici cu agent de curățare fără solvenți (PCA), oferind o curățare în profunzime dar delicată.

„În ciuda capacității sale complete de curățare, Castrol Engine Shampoo nu prezintă niciunul dintre efectele secundare dăunătoare ale unui agent de curățare pe bază de solvenți” a încheiat Gareth Bracchi.

Noul produs poate fi utilizat în condiții de siguranță atât în motoare pe benzină, cât și în cele diesel de mică putere, precum și pe motociclete și vehicule comerciale de mică putere. O sticlă de Engine Shampoo este eficientă pentru vehicule care folosesc între 3 și 6 litri de ulei de motor Se recomandă utilizarea la fiecare a doua schimbare de ulei, în principal pentru vehicule mai vechi și cu kilometraj ridicat. Totuși, poate fi folosit și pentru vehicule noi ca măsură preventivă.

Engine Shampoo ajută la menținerea puterii și eficienței motorului prin dizolvarea și eliminarea nămolului în timpul procesului de schimbare a uleiului. Aplicarea durează zece minute înainte de service și se poate face în orice loc în care autovehiculul poate fi parcat în siguranță. După ce motorul a încălzit uleiul, acesta este oprit și se adaugă 300 ml de Engine Shampoo. Motorul este apoi pornit din nou şi lăsat la ralanti timp de zece minute. Nămolul este transferat în uleiul de motor, care este apoi drenat cu motorul oprit, iar filtrele sunt înlocuite. Acest proces maximizează curățenia interiorului motorului, asigurându-se că noul ulei de motor poate avea o performanță la niveluri optime.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?