Home Știri Cele mai bune produse și servicii IT pentru o siguranță sporită în trafic

Cele mai bune produse și servicii IT pentru o siguranță sporită în trafic

de

Tehnologia nu încetează să ne uimească, atunci când vine vorba de produsele și serviciile dedicate șoferilor, pentru o mai bună siguranță în trafic. De la softuri de orientare pe șosea, ce îți arată cele mai sigure și libere trasee, până la camerele video de bord, ce pot oferi probe clare despre evenimentele din trafic, există o gama variată de produse, menite să ofere un avantaj foarte important participanților la trafic: siguranță. Iată care sunt cele mai accesibile produse și servicii IT, ce pot transformă șoselele în locuri mult mai sigure:

Aplicație pentru orientare / atentionare

Aceasta aplicație este compatibilă cu toate sistemele de operare pentru telefoanele mobile și oferă extrem de multe informații participanților la trafic. Atunci când ești pe drum și accesezi un astfel de soft, afli rapid ce rute alternative ai, mult mai sigure și fără atât de multă aglomerație și știi rapid dacă sunt evenimente rutiere grave în drum. Acest tip de aplicație se actualizează mereu în timp real, utilizatorii fiind cei care adaugă informații valoroase pentru ceilalți participanți la trafic. O astfel de aplicație se instalează gratuit și te ajută enorm în cazuri de urgență majoră, precum ambuteiajele sau accidentele ce paralizează traficul pe ambele sensuri.

Camera video de bord

Camerele video auto sunt o sursă de informații vitală pentru documentarea și soluționarea evenimentelor rutiere. De exemplu, dacă ești implicat într-un accident într-o zona fără camere de supraveghere, îți va fi greu să îți dovedești nevinovăția. Cu un astfel de dispozitiv, instalat pe bordul mașinii tale, situația este mult mai simplă. Unele camerele video de bord dispun de senzor de apropiere, ce permite, în cazul unui impact, salvarea filmării pe o perioada mai mare de timp. De aceea, în cazul în care hoții vor să pătrundă în mașină ta, imaginile video vor oferi suficiente dovezi, în cazul unor eventuale despăgubiri.

Statia radio

Inca un produs extrem de util pentru a fi siguranță în trafic, mai ales la drumurile lungi, stația radio te ține mereu la curent cu evenimentele rutiere importante de pe traseu. Este foarte ușor de instalat pe mașină, extrem de accesibilă și nu necesită niciun fel de omologare. Avantajele sunt nenumărate: afli dacă pe șoseaua pe care circuli a avut loc un eveniment rutier, care este cea mai bună ruta ocolitoare în acest caz, unde există filtre ale poliției și, nu în ultimul rând, poți face timpul să treacă mai repede, atunci când călătorești singur. Este extrem de preferată de soferii de cursa lungă, din cauza specificului activității lor: orele petrecute în singurătate îți pot produce foarte mult rău, de aceea, o stație radio este extrem de binevenită într-o cabina de camion.

Tehnologia dedicată siguranței șoferilor este într-o continuă dezvoltare, firmele de profil venind în fiecare sezon cu noi și noi produse, menite să transforme șoselele publice în locuri mult mai sigure. Ți-am arătat în rândurile de mai sus care sunt cele mai des utilizate tehnologii de către șoferii din România, de la aplicații pentru mobil și până la stații emisie-recepție. Ultimul trend în materie de hardware auto este reprezentat de camere auto pentru bord, datorită autonomiei 24/24 de care dispun, precum și datorită faptului că pot oferi probe clare la un proces, în urmă unui eveniment rutier major.

Sursa foto: pexels.com

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.