Știri

Chevrolet Corvette sosește la Dubai Motor Show cu ZR1 și 755 CP

Constructorii americani nu sunt în general asociați cu dunele de nisip din împrejurimile Dubai-ului când vine vorba de modele de înaltă performanță, însă istoria recentă ne-a arătat că supercar-urile exotice nu sunt nicidecum o raritate în regiune.

De aceea nu prea are rost să ne mirăm că Chevrolet a ales să prezinte noul Corvette ZR1 în cadrul ediției 2017 a Dubai Motor Show – anunțând cu această ocazie inclusiv apariția celui mai rapid și puternic „Vette” din istorie, concomitent cu cea mai performantă motorizare folosită vreodată pe un model Chevrolet de serie, utilizabil legal pe drumurile publice. Conform anunțului, „Regele se întoarce, mai puternic decât oricând”, având la bord o versiune exclusivă a motorizării supercharged V8 LT5 de 6,2 litri ce acum dezvoltă 755 CP la 6300 rpm și un cuplu maxim de 969 Nm la doar 4400 rpm.

Pentru prima oară, GM folosește aici un sistem de injecție dual, iar Corvette ZR1 aduce ca noutate pentru serie și opțiunea cutiei automate cu opt trepte, pe lângă cea clasică – o manuală cu șapte trepte și sistem „active rev match”. Elementele distinctive includ noua capotă „halo” din fibră de carbon, precum și pachetele aerodinamice speciale – oferite în două versiuni. Pachetul standard „Low Wing” este și cel dezvoltat pentru obținerea vitezei maxime – peste 338 km/h, oferind inclusiv până la 70% mai multă forță deportantă decât versiunea Z06.

Entuziaștii circuitelor vor alege însă modulul opțional High Wing, cu elemente ajustabile, ce include 60% mai multă forță deportantă decât versiunea Z06 cu Z07 Performance Package, dar și kit-ul opțional ZTK Performance Package, ce aduce cu sine setări speciale ale șasiului sau suspensia Magnetic Ride Control. Potrivit celor care își doresc să fie un pic mai evidenți, noul Sebring Orange Design Package oferă exact ce credem – inclusiv o nuanță Sebring Orange Tintcoat la exterioar și o temă portocalie pentru interior.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta