Home Știri Dacia Extreme – un nou nivel de echipare cu accente outdoor

Dacia Extreme – un nou nivel de echipare cu accente outdoor

de Dan Damian
Dacia Extreme

Dacia introduce un nou nivel de echipare, Dacia Extreme, care reprezintă nivelul de top pentru întreaga gamă a constructorului român, mai puțin Logan.

Extreme nu este un nume necunoscut pentru gama Dacia. Până acum, constructorul român a lansat această versiune pe modelele Jogger și Duster, cu titlul de ediție limitată. De acum încolo, Extreme reprezintă nivelul de echipare de top, pentru toate modelele din gamă, cu excepția berlinei Logan.

Dacia Jogger Extreme

Ce presupune Dacia Extreme, cu caracter general, pe toate cele patru modele? Anumite ornamente exterioare și interioare care induc ideea de activități în aer liber. Iată care sunt acestea:

 • Modelele Sandero Stepway, Jogger și Duster sunt disponibile cu noua culoare Cedat Green, iar Spring poate fi comandat cu noua culoare State Blue.
 • Oglinzile retrovizoare ale tuturor celor 4 modele, ornamentele din centrul roților și sigla Dacia de pe hayon sunt în culoarea Copper Brown.
 • Numele modelului este scris în culoarea Copper Brown pe barele de pe pavilion, la Sandero Stepway, Jogger și Duster, în timp ce la Spring barele de pe plafon au ornamente în aceeași culoare.
 • Sandero Stepway, Jogger și Duster vin cu antenă tip coadă de rechin pe plafon.
 • Spring, Sandero Stepway și Jogger vin cu un stripping specific pe portierele față, care amintește de cel similar de pe Duster.
 • Ornamente în culoarea Copper Brown la nivelul proiectoarelor (Sandero Stepway și Jogger) și la nivelul farurilor (Spring).
 • Jante din aliaj, Glossy Black, de 17 inchi pe Duster și 16 inchi pe Sandero Stepway și Jogger.
 • Protecții din plastic pentru aripi (Duster).

Dacia Jogger Extreme

Și la interior, Dacia Extreme aduce nu doar noi inserții, ci și noi materiale. De exemplu, în locul materialului textil pe care îl știți de pe planșă de bord de la Logan, Sandero și Jogger a fost înlocuit de ul altul MicroCloud, disponibil doar pe gama Extreme. Acesta este utilizat pentru scaune și panourile ușilor, iar la Sandero Stepway și Jogger și pe planșă de bord. Dacia Spune că este un material special dezvoltat pentru habitaclul mașinilor, este rezistent și ușor de curățat, iar textura sa este asemănătoare catifelei. În rest, Dacia Extreme mai presupune:

 • Sigla Dacia Link pe spătarul scaunelor din față.
 • Ornamente în culoarea Copper Brown pe panourile portierelor din față.
 • Conturul schimbătorului de viteze și cusătura protecției acesteia sunt Copper Brown pe Duster
 • Covorașe din cauciuc cu motiv specific sunt disponibil pentru toate locurile, inclusiv pentru cele din rândul trei la modelul Jogger.
 • La Spring, conturul display-ului central este în culoare Copper Brown.

Versiunea de 65 CP a modelului Spring (autonomie de 220 km în ciclul WLTP Mixt și de 305 km în ciclul WLTP City) este disponibilă doar cu acest nivel de echipare, Extreme, iar vechiul model, de 45 CP, este disponibil doar în echiparea Essential.

Extended Grip

Dacia Extreme presupune (pentru modelele Sandero Stepway și Jogger) echiparea (standard) cu sistemul Extended Grip, care ajustează reacțiile sistemului ESP, astfel încât să asigure maximul de tracțiune din două roți motrice pe diferite suprafețe. Acest aspect se potrivește cu ideea de ieșiri în natură care stă la baza nivelului Extreme.

Pat în mașină. Dar și cort în afara ei

Începând de acum, Dacia oferă gama de accesorii InNature, iar cel mai important pachet este Weekend. Acest pachet, disponibil doar pentru Jogger (indiferent când a fost fabricat), poate transforma habitaclul lui Jogger în spațiu pentru dormit. Poate fi instalat și pe versiunea cu 7 locuri, dar cele două scaune de pe rândul trei trebuie scoase înainte.

Dacia Jogger Extreme

Pachetul Weekend este alcătuit din trei elemente principale: un pat pentru două persoane, despre care Dacia spune că se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o ladă pe post de spațiu de depozitare. Patul are o saltea de 190 cm lungime și 130 cm plățile (la nivelul portierelor spate), iar spațiul la cap, până la plafon, în poziția culcat, este de 60 cm. Suportul patului se desface din lada din portbagaj, care, altfel, oferă un spațiu de depozitare de 220 litri. Practic, dacă patul este strâns și panoul de deasupra portbagajului este în poziție, nu-ți dai seama de existența acestui pachet la bordul mașinii. Complementar sunt disponibile și o serie de accesorii: jaluzele pentru toate geamurile, dar și un cort exterior, care vine montat în continuarea hayonului.

Dacia Jogger Extreme

Iată și prețurile noilor modele Extreme:

 • Dacia Spring Extreme (65 CP): 22.450 euro
 • Dacia Sandero Stepway Extreme: 16.900 euro
 • Dacia Jogger Extreme: 19.450 euro (5 locuri), 20.350 euro (7 locuri) și 21.050 euro (Extreme+, 7 locuri)
 • Dacia Duster Extreme: 24.000 euro.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.