Home Motorsport Dacia va concura în 2025 în Raliul Paris-Dakar cu Sebastien Loeb

Dacia va concura în 2025 în Raliul Paris-Dakar cu Sebastien Loeb

de Răzvan Măgureanu
Dacia in Raliul Dakar din 2025

Denis Le Vot, șeful mărcii Dacia, a anunțat astăzi 3 iulie 2023 că Dacia va concura în Raliul Paris Dakar începând de la ediția 2025 avându-i ca piloți pe multiplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb și pe Cristina Gutierez.

Denis le Vot, șeful mărcii Dacia, a anunțat că marca românească va concura în premieră la raliul Paris-Dakar cu o echipă oficială începând din 2025. Le Vot a declarat că nu poate comunica acum cu ce mașină vor concura, dacă va fi o versiune bazată de viitoarea generație Dacia Duster sau un prototip și că acest lucru va fi anunțat anul viitor.

Astfel, la acest moment putem face doar speculații. Însă înaintea conferinței de presă au fost prezentate scurte videoclipuri cu Dacia Manifesto și de aceea noi credem că Dacia va concura cu un prototip care se va inspira din designul lui Manifesto dar și al viitorului Duster.

Le Vot a explicat că participarea în raliul Paris Dakar se potrivește ca o mănușă cu strategia actuală a mărcii Dacia, care se bazează pe trei caracteristici: essential but cool, robust & outdoor și eco-smart. În acest sens, șeful Dacia a menționat că Dacia de Paris-Dakar va fi alimentată cu combustibili sintetici furnizați de Aramco.

Mașina de competiție va fi pregătită în colaborare cu ProDrive care are o experiență de 40 ani în dezvoltarea de mașini de raliuri.

O surpriză mare a fost și anunțul celor doi piloți. Dacia va concura în Paris Dakar având la volan pe multiplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb și pe Cristina Gutierrez Herrero.

Piloții Dacia în Raliul Dakar: Sebastien Loeb și Cristina Gutierez

Născut la 26 februarie 1974, Sebastien Loeb (49 ani) deține un record greu de atins în campionatul mondial de raliuri obținând 9 victorii la rând între 2004 și 2012. În această perioadă a câștigat 80 de raliuri, 939 probe speciale și a adunat 1778 puncte.

În 2016 a debutat și în raliul Paris-Dakar și a terminat pe locul al doilea în 2017, 2022 și 2023. Sebastien Loeb a declarat în conferința de presă că și-ar dori o victorie la Paris-Dakar după cele trei podiumuri anterioare.

Născută la 24 iulie 1991, Cristina Gutierrez Herrero (31 ani) este de profesie dentist, iar în 20917 a fost prima femeie pilot din Spania care a terminat Raliul Paris-Dakar. De asemenea, în 2021 a fost a doua femeie din istorie care a câștigat o probă specială la Dakar.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.