Home ȘtiriProiecte secrete Construiește Dacia un rival pentru Citroen Ami?

Construiește Dacia un rival pentru Citroen Ami?

de Răzvan Măgureanu
Dacia Manifesto Concept

Revista germană auto motor und sport anunță că după succesul peste așteptări al lui Spring, Dacia se gândește la un posibil rival pentru Citroen Ami și Renault Twizy. Baza tehnologică există deja în grupul Renault. 

Acum câțiva ani, oficialii Dacia declarau că nu vor oferi un vehicul mai mic decât Sandero. “Mai mic știm să facem dar mai ieftin e foarte greu”, spuneau la acea vreme oficialii Dacia. Între timp însă, a venit era electrică și Dacia a adaptat pentru piața europeană modelul Renault K-ZE produs în China pe care îl vinde pe bătrânul continant sub numele de Spring.

Produs de Dongfeng în China, Dacia Spring se mai vinde în China în afară de Renault K-ZE și sub numele de Fengguang E1, Fengshen EX1 și Fengxing Joyear T1 EV.  Această mașinuță electrică cu 4 locuri, o baterie relativ mică dar o autonomie decentă de peste 200 km a cucerit publicul european.

Față de acum câțiva ani, era electrică a schimbat strategia Dacia. Șeful mărcii Dacia Denis Le Vot spune că “Dacia are o responsabilitate socială” de a oferi soluții de mobilitate pentru mase. De aici a apărut și zvonul că Dacia se gândește la un posibil rival pentru Citroen Ami și Renault Twizy.

Dacia ar avea două posibilități pentru dezvoltarea unui cvadriciclu care să se plaseze în gamă sub Spring: –  să utilizeze o platformă scurtată a lui Spring dar cu o baterie și motor mai mic
– să preia baza tehnică a lui Renault Mobilize Duo, succesorul lui Twizy, care a fost prezentat toamna trecută la salonul de la Paris.

A doua soluție pare mai viabilă deoarece platforma lui Spring este prea scumpă pentru un cvadriciclu.

În prezent cvadriciclurile din clasa superioară se împart în două categorii: L6e și L7e.
L6e desemnează cvadricicluri ușoare cu patru roți a căror masă la gol este de maxim 350 kg, fără baterii având viteza maximă de 45 km/h și putând fi conduse de la vârsta de 16 ani.
L7e desemnează cvadricicluri ușoare având masa la gol de maxim 400 kg, fără baterii, având un motor a cărui putere maximă nu trebuie să depășească 15 kW.  Pentru acestea este necesară categoria B de permis.

Cu Twizy, Renault a atacat ambele segmente. Twizy 45 cu motor de 4 kW (5 CP) și viteză maximă de 45 km/h (autonomie de 100 km) se încadrează în clasa L6e în timp ce Twizy 80 cu motor de 13 kW (17 CP) și viteza maximă de 80 km/h (autonomie de 90 km) se încadrează în clasa L7e.

Spre deosebire de Twizy, succesorul său Mobilize Duo are scaunele amplasate unul lângă altul precum la Citroen Ami și nu unul în spatele celuilalt. Comparativ cu Twizy, Mobilize Duo va avea o baterie mai mare decât cea de 6,1 kWh de la Twizy. Renault nu precizează capacitatea bateriei lui Mobilize Duo dar anunță o autonomie provizorie de 140 km, cu 40, respectiv 50 km mai mare decât la Twizy 45 și Twizy 80.

Renault Mobilize Duo

Un astfel de model s-ar potrivi perfect în gama Dacia. Actuala Dacia Spring începe la 20.800 euro în timp ce Renault Twizy 80 costa 12.500 euro. Rămâne de văzut cât de prioritar ar putea fi un astfel de model pentru Dacia deoarece brandul românesc va fi foarte ocupat în perioada următoare cu câteva proiecte cruciale cum ar fi noile SUV-uri Dacia Duster și Bigster dar și cu viitorul SUV de clasă mică plasat sub Duster și cu un model electric mai mare decât Sandero care ar trebui să apară în jur de 2027-2028.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.