Home Auto util Echipamentul de iarnă al autoturismului. Ce trebuie să iei la drum?

Echipamentul de iarnă al autoturismului. Ce trebuie să iei la drum?

de

Pe lângă pregătirea de sezon, există o serie de lucruri pe care trebuie să le adăugăm pe listă ce cuprinde echipamentul de iarnă al autoturismului.

Echipamentul de iarnă al autoturismului

Echipamentul de iarnă al autoturismului

Lista ce curpinde echipamentul de iarnă al autoturismului începe cu anvelopele de sezon. Acestea sunt obligatorii nu doar pe suprafețe acoperite cu gheață sau zăpadă, ci și la temperaturi sub 7 grade Celsius. Motivul ține de compoziția cauciucurilor de iarnă. Ele au un procent mai mare de dioxid de siliciu și cauciuc natural, care ajută la evitarea întăririi cauciucului sintetic în condiții de iarnă.

Cele mai bune cauciucuri de iarnă. Topul ADAC

Există și posibilitatea de a adăuga pe lista cu echipemtul de iarnă al autoturismului și anvelopele all season, deși acestea nu sunt nici pe departe la fel de eficiente în condiții dificile și la temperaturi scăzute precum cele de iarnă. Legea permite utilizarea acestui tip de anvelope, cu condiția ca pe ele să apară inscripționarea M+S.

Oricine trebuie să aibă la îndemână o racletă pentru îndepărtarea gheții de pe geamuri. Tot pentru dezghețarea geamurilor putem folosi și un spray special ce se găsește în orice hypermarket. Avantajul lui ține de timpul scurt necesar dezghețării.

Pregătirea mașinii pentru iarnă. Sfaturi utile de sezon

Dacă plecați la drum lung, pe lista cu echipamentul de iarnă al autoturismului trebuie să adăugați și o lopată pentru deszăpezire. Nu se știe niciodată când veți fi nevoiți să apelați la ea pentru a scoate mașina din zăpadă.

Înainte de a pleca la drum verificați și nivelul de antigel al autoturismului și asigurați-vă că acesta rezistă la temperaturi foarte scăzute. Totodată, nu uitați ca în anotimpul rece să folosiți lichid de spălat parbrizul antiîngheț. Acesta trebuie să reziste la temperaturi de până la -25 de grade Celsius.

O altă dotare utilă este reprezentată de lanțurile de iarnă. Montarea și utilizarea lor poate deveni obligatorie pe anumite porțiuni de drum, altfel impracticabile.

Echipamentul de iarnă al autoturismului. Lista completă

Anvelope de iarnă/Anvelope all season

Racletă/Spray pentru dezghețare geamuri

Lopată de zăpadă

Antigel

Lichid spălare parbriz antiîngheț

Lanțuri

 

Articole similare