Home Știri EuroNCAP: BMW i3, Nissan Note și Ford Ecosport dezamăgesc

EuroNCAP: BMW i3, Nissan Note și Ford Ecosport dezamăgesc

de

EuroNCAP a publicat rezultatele testelor pentru 11 modele din diverse categorii. Cinci modele au primit doar patru stele.

BMW i3 la testele EuroNCAP

BMW i3 în testele EuroNCAP

În cea mai recentă sesiune de teste, EuroNCAP a pus la încercare 11 modele din mai multe categorii. Dintre acestea, cinci au dezamăgit reușind să obțină un rezultat de patru stele. Cele mai surprinzătoare rezultate au fost cele ale lui BMW i3, Nissan Note și Ford Ecosport.

Cele mai sigure mașini de familie

Cele trei modele aparțin unor produători care până acum se puteau lăuda cu rezultate excelente aproape pentru fiecare model testat anterior. BMW i3, primul automobile electric din gama bavarezilor, a pierdut puncte importante la capitolul sisteme de siguranță pasivă. Mai exact, i3 a suferit de pe urma faptului că nu are avertizare pentru cuplarea centurii de siguranță pentru pasagerii din spate. Protecția pietonilor este un alt capitol la care BMW i3 a dezamăgit.

Nissan Note a pierdut de asemenea puncte prețioase tot la capitolul sisteme de siguranță și tot din cauza lipsei avertizării pentru centurile din spate. Protecția pietonilor a fost un alt capitol sensibil în testele EuroNCAP pentru Nissan Note.

Rezultate excelente la testele EuroNCAP

Celelalte trei modele care au primit doar patru stele în sesiunea de astăzi a EuroNCAP au fost Ford Ecosport, cel mai nou și mai mic SUV al mărcii, VW Transporter T5 și Mercedes Citan. Pentru Citan, acesta poate fi considerat totuși un rezultat meritoriu, având în vedere că la o sesiune de teste din aprilie reușea să obțină doar trei stele.

Restul modelelor testate, în frunte cu Peugeot 308 și Mazda3, s-au desurcat onorabil. Cel mai bun rezultat la capitolul protecția pasagerilor adulți  a fost obținut de Maserati Ghibli, în timp ce Mazda 3 se poate lăuda cu cea mai bună protecție oferită pasagerilor copii.

Teste EuroNCAP

Articole similare

Comentarii închise.