Știri Video

(Video) Europa are R-Line & N-TEC & Sidewalk Edition

(Video) Europa are R-Line & N-TEC & Sidewalk Edition

Lumea auto a început anul în forță la CES 2020 – noutățile cele mai importante le veți putea afla în proxima ediție Auto Motor și Sport – însă Europa pare să fie mai concentrată la capitolul Edition.

Mai precis, Volkswagen a lansat modelul său de vârf pentru piața din Europa: Arteon R-Line Edition. Iar constructorul japonez Nissan a decis că Europa are nevoie de Edition în format extins: noile N-TEC Edition sunt disponibile pentru Micra, Qashqai și X-Trail. Cu aproape un an în urmă, constructorul teuton lansa modelul Passat Variant R-Line Edition pentru Europa – iar acum îi aplică același tratament și rafinatului sedan Arteon. Însă, în timp ce foarte familistul break a fost limitat la 2000 de exemplare, managerii din Wolfsburg au decis ca Arteon R-Line Edition să fie un fastback și mai exclusivist, producția fiind de doar 250 de unități.

În Europa, Arteon R-Line Edition va purta o „îmbrăcăminte” Moonstone Grey combinată cu plafon negru, jantele Rosario de 20 inch fiind și ele tot de culoare neagră pentru un plus la capitolul impact vizual. Interiorul este tratat cu piele Nappa și instrumentar de bord digital ca echipament standard – iar VW oferă această versiune limitată doar în combinație cu propulsoarele 2.0 TSI (190 / 272 CP) și TDI (240 CP) de vârf, alături de tracțiunea integrală 4Motion și o transmisie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Prețul pornește de la 55.970 euro, primele livrări fiind programate pentru luna februarie.

Nissan începe noua decadă cu un trio de ediții speciale pentru Europa: Micra, Qashqai și X-Trail N-TEC Edition. Și acestea sunt menite să ofere un plus consistent la capitolul stil și tehnologii, constructorul japonez oferind și cele mai noi inovații Nissan Intelligent Mobility la bord. Modelul crossover Qashqai N-TEC include numeroase detalii exterioare întunecate, jante de 19 inch negre și tapiserie PVC/Alcantara… de culoare neagră. Echipamentul standard include sistemul de infotainment NissanConnect cu Apple CarPlay / Android Auto, precum și sistemele semi-autonome ProPILOT / Intelligent Park Assist.

X-Trail N-TEC are parte de jante de culoare neagră de 18 inch, detalii întunecate, vopsea metalizată sau praguri cu literele „N-Tec” iluminate. Versiunile cu transmisie automată includ de acum în pachetul Safety Shield și sistemul ProPILOT. Cel mai mic membru al noii familii N-TEC, Micra, a primit la rândul său o mulțime de accente de culoare neagră – inclusiv jante de 17 inch. La interior, sistemul NissanConnect include unitate de navigație dar și conectivitate Apple CarPlay / Android Auto.Nici Mini nu s-a lăsat mai prejos și a adus în Europa propriul model special – Sidewalk Convertible Edition. Constructorul britanic se pregătește deja pentru apropierea sezonului estival, pachetul Sidewalk devenind disponibil clienților încă din luna martie. Elementele de bază pentru noua versiune sunt caroseria vopsită în culoarea exclusivă Deep Laguna, soft-top-ul (electric, deschidere în 18 secunde) cu grafică dedicată și jantele în două nuanțe Scissor Spoke de 17 inch. La interior, scaunele au parte de tratamentul „Mini Yours Leather Lounge Sidewalk” – iar logo-ul ediției speciale este prezent și pe volan sau praguri. Mini Sidewalk Convertible este oferit clienților în trei variante de putere, toate pe benzină – One (102 CP), Cooper (136 CP) și Cooper S (192 CP).

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta