Știri Tehnologie Video

CES 2020: Airflow pe Vision AVTR cu i3 Urban Suite (video)

CES 2020: Airflow pe Vision AVTR cu i3 Urban Suite

Nu cu mult timp în urmă, CES – Consumer Electronics Show – era un show aflat la ani-lumină distanță din punct de vedere strategic de tematica auto. Din 2020, însă, evenimentul a rămas singur în luna ianuarie…

Iar CES 2020 pare să marcheze trecerea dincolo de prioritățile de moment ale electrificării sau ale sistemelor automatizate/conectate – încercând să imagineze o lume complet nouă, în care acestea au devenit deja o realitate curentă. CES 2020 pare să marcheze trecerea dincolo de prioritățile de moment ale electrificării sau ale sistemelor automatizate/conectate – încercând să imagineze o lume complet nouă, în care acestea au devenit deja o realitate curentă.

CES 2020: Airflow pe Vision AVTR cu i3 Urban Suite

BMW oferă modelul i3 de șapte ani, însă acum a fost reinventat pentru a servi drept ambasador al experienței de mobilitate care pune pasagerul în prim plan. Interiorul – unde doar scaunul șoferului și bordul au rămas neschimbate – a fost reconvertit pentru a crea „senzația relaxată a unui hotel boutique”: în spate există un singur scaun larg şi confortabil, cu sprijin pentru picioare, un „Sound Zone” personal și un ecran care se deschide din plafon.

CES 2020: Airflow pe Vision AVTR cu i3 Urban Suite

FCA – compania – a prezentat la CES 2020 interesantul concept Airflow Vision. Numele nu este nou, însă abordarea a fost ultra-modernă – accentul este pus de această dată nu pe aerodinamică, ci pe deschiderea către „noua generație a sistemelor de transport premium”. Prototipul concept Airflow Vision. Numele nu este nou, însă abordarea a fost ultra-modernă – accentul este pus de această dată nu pe aerodinamică, ci pe deschiderea către „noua generație a sistemelor de transport premium”. În plus, pune în prim-plan interiorul premium / high-tech. Și are logică, cu doar patru locuri individuale și nu mai puțin de șase ecrane digitale în zona șoferului – și a pasagerului din dreapta.

CES 2020: Airflow pe Vision AVTR cu i3 Urban Suite

Oarecum neașteptat, dar perfect în ton cu viziunea mobilității de comuniune între om și mașină, Mercedes-Benz a readus în actualitate lumea supra-realistă a filmului Avatar. Noul concept Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation) este mai ales gândit să „demonstreze un viitor dezirabil al mobilității în care omul, natura și tehnologia nu se mai află în contradicție, ci în armonie.” Referințele stilistice la ființele native de pe îndepărtata planetă Pandora sunt cât se poate de evidente, atât la exterior cât și la interior – însă specificațiile tehnice sunt mult mai pământene.

CES 2020: Airflow pe Vision AVTR cu i3 Urban Suite

Astfel, elegantul model cu accente sportive și patru interesante portiere (plus 33 de volete aerodinamice în locul lunetei) are un tren de rulare complet electric care livrează peste 470 CP și dispune de o autonomie teoretică de mai bine de 700 km. Dincolo de conexiunea biometrică și pielea „Dynamica” vegană, Vision AVTR impresionează cu tehnologia organică a bateriei de 110 kWh. Acumulatorii au parte de un nou aranjament chimic al celulelor, utilizează grafitul și elimină complet metalele rare sau elementele toxice.

P.S. Puteți citi o cronică completă a noutăților de la CES 2020 în ediția de februarie a revistei Auto Motor și Sport, la toate centrele de difuzare a presei de la sfârșitul lunii în curs.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE