Auto util

8 echipamente care nu trebuie să lipsească din niciun service auto

echipament service auto

Felicitări! Dacă te-ai decis deja să îţi deschizi propriul tău service auto, ai ajuns în locul potrivit. După ce ţi-ai găsit locaţia potrivită şi ai pregătit toate actele pentru începerea unei afaceri în domeniul întreţinerii şi reparării de autoturisme, trebuie să te gândeşti la echipamentele necesare pentru service-ul tău.

Orice service auto are nevoie de câteva echipamente şi scule de bază pentru a putea răspunde eficient şi profesional oricărei probleme tehnice. Deşi unele scule sau echipamente sunt mult mai costisitoare decât altele, ele pot juca un rol important în rezolvarea eficientă a oricărei nevoi tehnice.

Încă de la început trebuie să investeşti în uneltele de bază, iar apoi, în timp, poţi să achiziţionezi şi alte echipamente specializate care te pot ajuta să rezolvi probleme mai specifice. Iată care sunt echipamentele esenţiale oricărui service auto:

  1. Trusa de scule profesională

Orice mecanic are nevoie de o trusă de scule cât mai completă pentru mecanică generală. Ai nevoie de unelte de bază cum sunt cheile fixe şi tubulare, clicheţi, chei dinamometrice, şurubelniţe şi ciocane. Pe lângă aceste unelte, un set cu pistol pneumatic, un set de cleşti sau o trusă de montat şi demontat rulmenţi îţi vor fi de ajutor la orice lucrare la maşină.

  1. Elevatorul

Probabil cea mai importantă achiziţie pentru orice service auto este elevatorul. Puteţi rezolva foarte uşor orice reparaţie la direcţie, ambreiaj, schimbul de roţi sau de ulei, reparaţii la suspensie, evacuare sau transmisie. Orice problemă la care este necesară o intervenţie pe sub maşină este mult mai uşor de rezolvat atunci când aveţi un elevator.

În funcţie de spaţiu şi de tipul de maşini la care vrei lucra, trebuie să şti exact de ce elevator ai nevoie. Un elevator cu doua coloane, cu o sarcină utilă de până la 3.2 tone este suficient pentru maşinile normale, însă dacă vreţi să lucraţi şi la dubite sau camionete, aveţi nevoie de un elevator care poate susţine până la 5 tone.

  1. Sistem de aer comprimat cu compresor

Un sistem de aer comprimat nu este util doar pentru a verifica presiunea din roţi. Puteţi desface prezoanele la roţi sau anumite şuruburi care nu pot fi desfăcute cu o cheie normală, puteţi curăţa cilindrii şi alte piese. O reţea cu un compresor de aer şi scule pneumatice este foarte utilă oricărui service auto.

  1. Staţie de încărcare a instalaţiei de aer condiţionat

Sistemul de climatizare are nevoie de atenţie aproape în fiecare vară, de aceea o staţie de condiţionat este extrem de utilă în orice service. Acestea pot fi fie manuale sau automate, iar funcţia de curăţare a instalaţiei de aer condiţionat ajuta foarte mult la purificarea aerului condiţionat.

  1. Scule pentru vulcanizare

Chiar dacă nu vreţi să aveţi o vulcanizare auto, o maşină de dejantat, un aparat de echilibrat roţi, sau orice alte scule de vulcanizare pot fi extrem de folositoare pentru schimbarea anvelopelor sau echilibrarea roţilor. În funcţie de tipul maşinii şi de dimensiunea roţilor aveţi nevoie de maşini mai specializate.

  1. Diagnoză sau set de testere

Pentru verificarea funcţionarii corecte a maşinilor sau pentru testarea instalaţiei electrice, aveţi nevoie de o diagnoză OEM sau de un set de testere universale. Testerele universale au avantajul că au acces la o bază de date mai bogată, care cuprinde aproape toate tipurile de automobile, însă pot comunica ineficient cu anumite tipuri de maşini. De aceea un tester OEM este mult mai eficient, mai ales când sunteţi specializaţi pe un anumit producător auto.

  1. Stand de direcţie

După ce aţi făcut orice reparaţie la sistemul de direcţie al maşinii, clienţii dumneavoastră vor trebui să regleze unghiurile roţilor pentru a evita uzura prematură a anvelopelor şi a pieselor de direcţie. Un stand de direcţie va ajuta să oferiţi un serviciu complet.

  1. Scule tinichigerie

Pentru a remedia orice probleme apărute la caroserie, înlocuirea elementelor sau îndreptarea lor, aveţi nevoie de o trusă de tinichigerie. Un cilindru pneumatic este foarte folositor pentru îndreptarea caroseriei, un pistol de sablat vă poate ajuta să curăţaţi rugină, iar o baie de curăţare este foarte utilă pentru curăţarea şi pregătirea pieselor.

După ce aţi achiziţionat toate aceste echipamente de bază vă puteţi începe liniştiţi activitatea, în cele mai bune condiţii. În timp, puteţi cumpăra alte unelte specifice, cum ar fi scule pentru fixarea distribuţiei, chei pentru ulei, sau diverse scule electrice care să vă ajute să rezolvaţi orice problemă.

 

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: unsplash

 

Alina Neamtu

1 comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE