Știri Tehnologie Video

(Video) CES 2020: Sony Vision-S

CES 2020: Sony Vision-S

Sony este ultimul brand la care ne-am fi gândit că ar putea prezenta un concept car. Și totuși, la CES 2020 am avut surpriza de a admira prototipul Vision-S – un fel de Tesla Model S pe care poate îl vom comanda de pe laptopuri Vaio, îl vom admira la televizoarele Bravia și cu care ne vom juca virtual pe consola PlayStation.

Și totuși, ținând cont de tradiția deja bine stabilită a parteneriatelor dintre producătorii auto și Sony pentru seria de jocuri Gran Turismo, este poate logică răsturnarea situației – cu conglomeratul electronicelor cel care propune de această dată prototipul de automobil. Sony Vision-S este un sedan complet electric dotat cu un sistem de conducere automatizată foarte avansat – fiind dezvoltat inclusiv prin parteneriate cu nume deja consacrate ale industriei auto: Nvidia, Continental, Bosch, ZF, sau Qualcomm.

CES 2020: Sony Vision-S

Astfel, Sony Vision-S are la bord și în exterior nu mai puțin de 33 de senzori capabili să observe tot ce se întâmplă atât în jurul cât și în interiorul modelului cu patru locuri individuale. Fără a oferi absolut toate detaliile tehnice, Sony a menționat despre Vision-S că este echipat cu două motoare electrice de câte 200 kWh – suficient pentru un sprint la 100 km/h în 4,8 secunde și o viteză de top de 240 km/h. Interiorul este în ton cu moda, ecranele sunt prezente peste tot – inclusiv pentru a înlocui tradiționalele oglinzi laterale exterioare cu un set de camere dedicate. În plus, Sony a echipat Vision-S și cu un sistem surround „360 Reality Audio” ce include difuzoare integrate în scaune.

Nu se știe dacă Sony are în plan producția de serie a conceptului Vision-S, însă prototipul nu a fost creat în casă – compania japoneză a cerut ajutorul austriecilor de la Magna Steyr (care produce modele precum Toyota Supra, BMW Z4 sau Mercedes Clasa G). Oricum, la CES 2020 Sony a mai prezentat și logo-ul pentru viitoarea generație a consolei sale – denumită PS5, desigur. Astfel, este foarte posibil ca o viitoare iterație a seriei Gran Turismo de pe PS5 să conțină totuși și o variantă virtuală a modernului sedan electric dezvăluit în Las Vegas.