Home Modele noi Fiat Tipo facelift: design mai modern și o nouă versiune

Fiat Tipo facelift: design mai modern și o nouă versiune

de Dan Damian
Fiat Tipo facelift

Constructorul italian a prezentat modelul Fiat Tipo facelift, care vine cu un design mai modern, motorizări noi și o nouă versiune de caroserie.

Lansat în 2016, Fiat Tipo acoperă oferta Fiat în clasa compactă și are atu-ul prețului. Acum, Fiat a prezentat facelift-ul acestui model, care rămâne unul discret in gama Fiat, după 670.000 de unități vândute până acum. Fiat Tipo facelift vine cu o nouă parte frontală, care include farurile redesenate, acum cu LED (ca și stopurile), dar și spoiler redesenat care conferă mașinii un aspect mai modern și mai dinamic. Modelul italian prezintă și noua siglă Fiat, una simplă, cu influențe retro, dar care arată bine și se potrivește aspectului general. La acest aspect contribuie și noile modele de jante de 16 și 17 inch.

Fiat Tipo facelift

La interior, Fiat Tipo facelift vine cu un display de 7 inch în locul tabloului de bord analogic de până acum, unul configurabil și susținut de display-ul central de 10,25 inch, cu touch, care oferă conectivitate sporită, înclusiv CarPlay și Android Auto în cadrul noului sistem multimedia Uconnect 5, prezent și pe noul Fiat 500.

Fiat Tipo facelift aduce și o nouă versiune de caroserie, dacă-i putem spune așa. Este vorba despre Fiat Tipo Cross, care se alătură celorlalte trei versiuni: berlină cu 4 uși, hatchback cu 5 uși și break. Tipo Cross oferă bandouri la nivelul zonei inferioare a caroseriei și o înălțime cu 4 cm mai mare, dar și o cursă mai mare a suspensiei, plus scuturi față/spate.

Fiat Tipo facelift

Tipo facelift va fi disponibil și cu un nou motor pe benzină, de 1,0 litri, cu trei cilindri, care produce 100 CP și 190 Nm/1.500 rpm. Acest motor înlocuiește vechiul propulsor de 1,4 litri și 95 CP, al cărui cuplul de 127 Nm esra disponibil la 4.500 rpm. Și cutia noului motor a fost adaptată, astfel încât turația să nu depășească 3.200 rpm la o viteză de croazieră de 130 km/h.

Motoarele diesel Multijet rămân în ofertă, dar respectă normele Euro 6D și sunt oferite în două versiuni de putere: 95 CP și 130 CP (în loc de 120 CP).

Beijing, China - August 24, 2017. Road background of automobile advertising
Beijing, China - August 24, 2017. Road background of automobile advertising
Parking lot-Chicago
Suzhou, Jiangsu Province, China - September 4, 2017. Street scene of Jinji Lake. Jinji Lake is one of the main business district of Suzhou.
Beijing, China - August 24, 2017. Road background of automobile advertising
Beijing, China - August 24, 2017. Road background of automobile advertising

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.