Home Știri Volkswagen ID.3 obține 5 stele la testele EuroNCAP

Volkswagen ID.3 obține 5 stele la testele EuroNCAP

de Dan Damian
Volkswagen ID.3 EuroNCAP

Cel mai titrat model Volkswagen, electricul ID.3 a fost cotat cu calificativul maxim la testele EuroNCAP. Volkswagen ID.3 a impresionat la toate capitolele.

Siguranța mașinilor electrice nu este încă pe deplin cunoscută atât pentru clienți, cât și pentru constructori. Platformele diferite, structura diferită necesită teste specifice înainte de a fi introduse în producția de serie.

Partea bună este că sosesc primele confirmări pentru modelele construite pe platforme dedicate. La testul de siguranță EuroNCAP ID.3 a obținut cel mai mare scor posibil. Auditorii au acordat primului model bazat pe noua configurația electrică (MEB) ratinguri bune la toate criteriile – pentru protecția pasagerilor adulți, a copiilor și a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, precum și pentru sistemele sale de asistență și de siguranță.

Volkswagen ID.3 EuroNCAP

Evaluarea protecției pasagerilor pentru adulți este bazată pe factori ce includ impactul frontal, impactul lateral și teste pentru protecție cervicală la impactul din spate. Pe baza acestor teste și a unei evaluări a măsurilor luate cu privire la salvarea și descarcerarea promptă și sigură, pentru șoferii și pasagerii modelului ID.3. s-a stabilit un nivel de protecție de 87%. Pentru copii s-a determinat un nivel de protecție ridicat, de 89%.

Această evaluare este bazată pe trei aspecte importante: Pe lângă protecția oferită de sistemele de reținere pentru copii în cazul unui impact frontal sau lateral, au fost examinate și opțiunile de instalare a scaunelor pentru copii de diferite dimensiuni și categorii în autovehicul, precum și echipamentul pe care îl oferă autovehiculul pentru transportul copiilor în siguranță.

Volkswagen ID.3 EuroNCAP

Pe lângă protecția pasagerilor în autovehicule, EuroNCAP examinează și modul în care sistemele automate de frânare de urgență (AEB) pot proteja utilizatorii vulnerabili ai drumurilor – pietoni și bicicliști – în cazul unei coliziuni iminente. Auditorii acordă de asemenea importanță majoră și altor sisteme standard de asistență. Unul dintre aspectele pozitive ale modelului ID.3 este acela că toate variantele de echipare includ asistentul pentru menținerea benzii de circulație „Lane Assist” și asistentul pentru frânare de urgență „Front Assist” ca standard.

Pentru prima oară la Volkswagen, o componentă denumită airbag central pentru scaunele față este instalată și în ID.3 (un alt model cu astfel de airbag este noul Mercedes Clasa S). Acest sistem împiedică contactul la nivelul capului între șofer și pasagerul din față, de exemplu în cazul unei coliziuni laterale.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.