Home ȘtiriIndustrie Fiat va stopa motoarele convenționale pentru Marea Britanie de la 1 iulie

Fiat va stopa motoarele convenționale pentru Marea Britanie de la 1 iulie

de George Grosu

Începând din această vară, producătorul italian Fiat va stopa vânzarea modelelor dotate cu motoare convenționale pe piața din Marea Britanie și va comercializa doar modele propulasate electric și hibride.

Planul celor de la Fiat pentru piața din Marea Britanie reprezintă încă un pas către electrificarea totală a gamei sale de modele. Producătorul torinez a luat decizia ca, începând cu data de 1 iulie 2022, să comercializeze doar modele full electrice sau hibride electrificate pe piața din Marea Britanie.

Finalul producției pentru modele dotate cu motoare convenționale cu ardere internă, se pare că se apropie cu pași repezi. Deja în anul 2021, modelele comercializate echipate cu astfel de propulsoare, reprezentau mai puțin de 40% din totalul modelelor aflate în gamă. Atenția tot mai mare din ultimul timp a cumpărătorilor britanici pentru noile forme de mobilitate se pare că a influențat destul de mult decizia luată de cei din conducerea filialei britanice a companiei Fiat. Acest lucru este confirmat de datele, pe care cei de la Fiat le raportează în detaliu.

Astfel, anul trecut producătorul auto italian Fiat, a înregistrat cea mai mare creștere anuală a înmatriculărilor de modele electrificate, cu un procent de 88,3% în cazul modelelor cu propulsie 100 % electrică (BEV).

Cifrele vor crește cu siguranță, având în vedere atât noua inițiativă a conducerii companiei Fiat, cât și decizia guvernului britanic de a interzice comercializarea de automobile echipate cu motoare pe benzină și diesel începând din anul 2030, determinând astfel cumpărătorii de automobile noi din Marea Britanie, să facă alegeri mai sustenabile decât în anii precedenți.

Odată cu noua politică britanică anunțată, Fiat dorește practic să intensifice procesul său de electrificare început cu modelele 500 Hybrid și Panda Hybrid și continuat cu modelul Fiat Nuova 500e complet electric, care reprezintă totodată primul model complet electric conceput de la zero al producătorului auto italian.

Acest din urmă model oferă o serie de caracteristici interesante, cum ar fi sistemul de conducere autonomă de nivel 2, o varietate de opțiuni pentru baterie (24 kWh sau 42 kWh) și o autonomie de până la 199 mile (320 km) conform normelor WLTP, cea mai mare dintre modelele city car cu propulsie electrică aflate în prezent pe piață.

Greg Taylor, CEO Fiat și Abarth UK, a ținut să menționeze: „Acest pas în istoria Fiat reprezintă un punct crucial în angajamentul nostru de a oferi soluții de mobilitate durabile și accesibile tuturor clienților noștri. Strategia noastră cu modele concepute special pentru zonele urbane, se bucură de o popularitate destul de mare mai ales în cazul modelului Fiat Nuova 500e”.

Foto: Fiat UK; Stellantis

Via Stellantis

Fiat Panda Hybrid & 500 Hybrid
Fiat 500e
Fiat 500e
Fiat 500e
Fiat 500e

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.