Home Motorsport Formula 1: Red Bull Racing a lansat al zecelea monopost

Formula 1: Red Bull Racing a lansat al zecelea monopost

de

De patru sezoane, Formula 1 are un lider clar în bătălia constructorilor: Red Bull Racing. Înainte de primele teste din 2014, echipa din Milton Keynes a prezentat cel de-al zecelea monopost la său, RB10.

Red Bull Racing RB10, #1 Sebastian Vettel, #3 Daniel Ricciardo

Red Bull Racing RB10, #1 Sebastian Vettel, #3 Daniel Ricciardo

Noua creaţie semnată Adrian Newey este privită ca fiind “arma” cu care echipa patronată de Dietrich Mateschitz să realizeze cea de-a cincea dublă consecutivă – titluri la piloţi şi la constructori. Asemenea multor altor echipe, inclusiv “sora” Toro Rosso, designul include eleron faţă cu un “nas” îngustat şi foarte mult apropiat de sol.

Pe de altă parte, corpul tehnic de la Red Bull Racing nu a omis nici provocările ridicate de noile motoare, V6 turbo. “Este foarte dificil să creezi de la început un pachet perfect”, a declarat directorul tehnic Adrian Newey. “Este cea mai mare schimbare în privinţa propulsoarelor, din moment ce turbocompresoarele nu au mai fost folosite de la finalul anilor ’80.”

Formula 1: Sebastian Vettel egalează recordul legendar al lui Ascari

Referitor la partea aerodinamică, cel mai galonat din era modernă a Formulei 1 a spus că aripa faţă îngustă face ca fundul plat să se mute “în cel mai prost loc posibil”, în faţa roţilor. “Actualele reguli sunt cât se poate de amuzante, pentru că te obligă să faci o construcţie cu două nasuri. Şi, de când sunt eu în Formula 1, mi se par a fi cele mai periculoase”, a mai comentat Newey.

După patru titluri consecutive la piloţi şi tot atâtea la constructori, Red Bull Racing a schimbat formula de piloţi. Alături de cvadruplul campion Sebastian Vettel a fost adus australianul Daniel Ricciardo (24 de ani). Acesta îl înlocuieşte pe conaţionalul său Mark Webber, retras din Formula 1 pentru a concura cu Porsche în anduranţă. Ricciardo a optat pentru numărul de concurs 3, în timp ce Vettel va purta numărul 1 pe monopost, urmând a trece la cifra 5 atunci când nu va mai fi campion.

#3 Daniel Ricciardo
#1 Sebastian Vettel
Red Bull Racing RB10
Red Bull Racing RB10
Red Bull Racing RB10
Red Bull Racing RB10

Articole similare