Home Auto util Schimbare distribuție la Dacia Logan. Sfaturi utile și prețuri

Schimbare distribuție la Dacia Logan. Sfaturi utile și prețuri

de

Dacă a venit momentul pentru operațiunea de schimbare distribuție la Dacia Logan există o serie de informații care vă pot fi de folos.

Schimbare distribuție la Dacia Logan

Schimbare distribuție la Dacia Logan

Pentru operațiunea de schimbare distribuție la Dacia Logan trebuie achiziționat un kit care să conțină cureaua și rolele. Se pot cumpăra și separat, dar achiziționate împreună (întreg kitul mai exact) prețurile sunt mai accesibile. În plus față de acest kit de distribuție la Dacia Logan ar mai trebui o serie de accesorii pentru montare (șuruburi și piulțe). Acestea în general sunt oferite doar cu kitul complet.

Schimbarea kitului de distribuție este necesară inclusiv atunci când cumpărați un Logan second hand, întrucât prețul este relativ mic față de o eventuală avarie ulterioară, în cazul în care fostul proprietar nu a efectuat operațiunea la timp.

Defecțiuni frecvente la Dacia Logan. Raport DEKRA

Odată cu operațiunea de schimbare distribuție la Dacia Logan ar trebui să fie înlocuită și pompa de apă, care are un preț modic. O înlocuire ulterioară necesită aproape aceleași operațiuni, ceea ce înseamnă costuri suplimentare cu manopera. Dacă optați pentru schimbarea pompei de apă o să mai aveți nevoie și de antigel și apă distilată pentru completare, astfel încât nivelul celor două lichide vitale să reintre în parametri normali.

În ciuda unor opinii care circulă pe forumuri, schimbarea rolelor este obligatorie odată cu cureaua este obligatorie. În caz contrar riscați o avarie ulterioară extrem de costisitoare.

Care este valoarea timbrului de mediu pentru Dacia Logan?

Pentru motorizările pe benzină de 1,4 și 1,6 l aspirate (Euro 3 și Euro 4), intervalul pentru schimbarea distribuției este de 4 ani sau 60.000 km. Prețurile variază între 400 și 500 de lei cu tot cu manoperă, cel puțin în cazul unui service autorizat din rețeaua Dacia.

În cazul motorizării 1,6 16v distribuția se schimbă la 90.000 km, la fel și pentru motorul 1.2 16V. Prețul pentru schimbarea distribuției la 1,6 16v variază între 600 și 700 de lei. Operațiunea de schimbare distribuție la Dacia Logan în cazul motorizării de 1,2 l pe benzină costă ceva mai mult decât la motorul similar ca putere, de 1,4 l. Mai exact, cu tot cu manoperă, prețurile variază între 600 și 700 de lei.

Pentru motoarele diesel, intervalul de schimbare pentru distribuție este 90.000 km sau patru ani. Prețurile pentru această operațiune variază între 550 și 650 de lei la un service autorizat. 

Schimbare distribuție la Dacia Logan. Link-uri utile

http://kitdedistributie.ro/logan/logan-en.html

http://www.pieseauto.ro/kit-distributie/dacia/logan/

http://www.bonmarc.ro/faruri-lampi/distributie/kit-distributie-dacia-logan-1-4-mpi-original-renault-piese-auto

 

 

Articole similare