Auto util

Iată ce trebuie să știi ca să poți obține rapid o fișă medicală pentru permisul auto

fisa medicala

Probabil că cei mai mulți dintre noi am auzit sau am fost nevoiți la un moment dat să obținem o fisa medicala pentru permisul auto. Acest document este necesar celor care vor să obțină pentru prima oară permisul sau să și-l schimbe, din varii motive. 

Cu toate acestea, în urmă cu doar câțiva ani, obținerea unei fișe medicale pentru permisul auto putea fi o adevărată corvoadă, de la așteptatul cu orele la cozi interminabile, până la plimbările prin tot orașul pentru a “bifa” toate specializările medicale de care este nevoie pentru fișă. Din aceste motive, în ultimul timp au apărut multe clinici specializate, care oferă servicii complete, tocmai pentru a te scuti de tot acest stres.

Astfel, pentru cei care au nevoie de acest document pentru prima oară, sau care nu și-au schimbat permisul de o bună perioadă de timp, le venim în ajutor cu câteva sfaturi importante pentru a obține cât mai ușor o fisa medicala pentru permisul auto:

Ce înseamnă fisa medicala permis auto?

Fișa medicală este un certificat ce poate fi emis doar de o unitate medicală autorizată. Astfel, în acest document se specifică dacă persoanele care solicită un permis auto sunt apte, din punct de vedere medical, pentru a conduce un autovehicul. Din acest motiv, dacă ai nevoie de fișa medicală pentru a obține pentru prima oară permisul auto sau îți trebuie doar pentru a-l reînnoi, îți va trebui acest document, obținut de la o clinică medicală de specialitate.

În ce cazuri este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto?

Acest document nu poate lipsi de la dosar atunci când soliciți un permis auto cu o nouă valabilitate. Astfel, în această categorie intră atât persoanele care doresc să urmeze cursurile unei școli de șoferi pentru a obține pentru prima oară permisul, cât și cei cărora le-a expirat deja permisul și necesită reînnoirea acestuia.

Care sunt cazurile în care fisa medicala pentru permis auto nu este obligatorie?

Există câteva cazuri în care nu vei avea nevoie de o fișă medicală pentru obținerea unui permis auto. Iată care sunt acestea:

– În cazul în care permisul a fost pierdut;

– Atunci când permisul a fost furat;

– Dacă permisul a fost deteriorat;

– În cazul în care titularul permisului și-a schimbat numele.

Ce altceva mai trebuie să știi despre fișa medicală?

Acest document are o valabilitate de 6 luni de la data emiterii, putând fi folosit la nivelul întregii țări, indiferent de locul în care a fost eliberat.

De asemenea, nu va trebui să îți faci griji în legătură cu posibilele penalizări, în cazul în care nu ți-ai schimbat la timp permisul auto. Poți preschimba permisul oricând după data expirării acestuia.

 Ce documente sunt necesare pentru a obține fisa medicala pentru permisul auto?

– Buletin / Carte de identitate;

– Adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că solicitantul este apt pentru a conduce sau parafă din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B, în cazul în care pacientul figurează cu boli cronice în evidența medicului de familie;

– Dovada că ești purtător de ochelari de vedere (dacă este cazul);

– Scrisoare medicală de la medicul diabetolog în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și recomandarea dacă solicitantul este apt pentru a conduce (în cazul bolnavilor de diabet);

– Fișa de școlarizare – în cazul în care aceasta există (pentru obținerea permisului auto).

De unde poți obține rapid o fisa medicala pentru permisul auto?

Îți recomandăm clinica autorizată Standard Med, situată în centrul Bucureștiului, care eliberează fișa medicală la cel mai avantajos preț, în maxim o oră și jumătate. Este simplu: tot ce trebuie să faci e o programare, telefonic sau pe site, urmând ca apoi să te prezinți cu toate actele de mai sus la ora și data stabilită.

 

Sursa: Advertising Iagency

Echipa AMS

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE