Home Știri Kia EV6 a obținut titlul Car of the Year 2022

Kia EV6 a obținut titlul Car of the Year 2022

de Dan Damian
Kia EV6 - Car of the Year 2022

Nu este o premieră, dar anunță o nouă era. Modelul electric Kia EV6 a obținut titlul Car of the Year 2022, acesta find primul titlu COTY pentru Kia.

Astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Geneva, transmisă live pe site-ul Salonului Auto de la Geneva, Kia EV6 a fost declarată Car of the Year 2022. În mod normal, această ceremonie se ținea în cadrul zilelor de presă ale Salonului Auto de la Geneva, dar salonul elvețian a fost anulat și în acest an din cauza pandemiei.

 

Este primul titlu COTY pentru constructorul coreean, care îl câștigă cu un model electric, de fapt primul lor model electric construit pe platformă dedicată. Auto Motor și Sport a fost prima publicație care a testat Kia EV6 în România, la finalul anului trecut.

În finală s-au înfruntat, tot în premieră, nu mai puțin de șase modele strict electrice, singurul model cu motorizare convențională fiind Peugeot 308, care va avea oricum și o versiune electrică.

Iată clasamentul complet al Car of The Year 2022, stabilit prin voturile celor 61 de membri ai juriului format din jurnaliști auto din Europa.

LOCMODELPUNCTE
1Kia EV6279
2Renault Megane E-Tech Electric265
3Hyundai Ioniq 5261
4Peugeot 308191
5Skoda Enyaq iV185
6Ford Mustang Mach-E150
7Cupra Born144

Ce observăm în acest clasament? În primul rând clasarea foarte bună, pe al doilea loc, al noului Renault Megane E-Tech Electric, pe care Auto Motor și Sport l-a testat recent în sudul Spaniei. În al doilea rând, foarte aproape de locul doi, s-a clasat fratele de platformă al câștigătorului, adică Hyundai Ioniq 5. Skoda Enyaq iV, modelul care a câștigat titlul Best Electric Car in Romania anul trecut, a obținut locul 5 în competiția Car of the Year.

Spuneam că titlul obținut de EV6 nu este o premieră în COTY, pentru că primul model electric care a obținut acest titlu a fost Nissan Leaf, prima generație, în 2011, urmat de primul model electric Jaguar, i-Pace, în 2019.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.