Știri

(Video) Kia, Masterpiece de concepte la Seoul Motor Show

(Video) Kia, Masterpiece de concepte la Seoul Motor Show

De curând am discutat pe scurt despre conceptul Mitsubishi Triton Absolute de la Salonul Auto de la Bangkok, iar astăzi ne mutăm – tot în regiune – la Seoul Motor Show pentru a admira prototipurile Kia Masterpiece și SP Signature.

De fapt, constructorul sud-coreean a impresionat asistența de acasă cu trei concepte – emoționalul „Imagine by Kia” făcându-și apariția pentru prima oară în fața publicului de pe piața locală. Toate trei – conform companiei – sunt ferestre deschise către viitorul designului mărcii. Și toate trei sunt cât se poate de diferite în modul în care se adresează publicului. Evident, dintre cele două premiere globale de la Seoul Motor Show, prototipul Masterpiece este cel care se impune detașat drept lider al formației. Kia pare să aibă multă încredere în capacitatea sa de a impune noi trenduri, însă pentru noi ar putea rămâne o simplă curiozitate a unui eveniment auto extrem de îndepărtat.Aceasta deoarece Masterpiece este pregătit să aștearnă covorul roșu pentru apariția viitoarei generații a SUV-ului de clasă mare Mohave. Acesta nu trebuie confundat cu noul Telluride – dedicat pieței Nord Americane. Și nici cu Sorento, cel mai mare SUV disponibil în Europa. Mohave reprezintă oferta de top în segmentul crossover pentru piața din Coreea și mai ales pentru cea mai mare piață auto a lumii – China. Masivul SUV are deja o experiență de peste o decadă, astfel încât este logică apariția conceptului Masterpiece. Acesta frapează nu doar prin masivitate, ci mai ales prin tratamentul acordat deja clasicei grile a radiatorului stil „nas de tigru”, care acum este compusă din elemente luminoase și integrează cu totul farurile – patru elemente LED care duc mai departe moștenirea temei „cuburilor de gheață”.


Un element interesant este legat de utilizarea numelui Mohave pe hayon-ul ale cărui elemente luminoase preiau tema LED-urilor verticale. Acesta pare legat de dispariția completă a siglei Kia din ecuație – oare se pregătește compania sud-coreeană să ne ofere propriul brand premium, în stilul Hyundai – Genesis? Kia este foarte criptică în privința viitorului prefigurat de Masterpiece, învăluind în aura misterului totul, în afara designului exterior – cum arată habitaclul sau ce se află sub capotă acestui SUV ce pare inclusiv bine pregătit pentru incursiuni fructuoase în teren accidentat.


Al doilea concept care și-a făcut debutul la Seul a fost SP Signature. Acesta este o continuare directă a prototipului SP Concept prezentat anul trecut în India, la Auto Expo Delhi 2018 și semnalează intenția Kia de a introduce în curând un nou SUV dedicat piețelor globale. Cu cele două, în special noul SP Signature, putem relaționa mult mai ușor – în special datorită stilului ce pare o reinterpretare în cheie futuristă a stilului deja clasic al modelului Sportage. Și aici avem o nouă interpretare pentru grila „tiger nose”, precum și numeroase elemente high-tech care încadrează detalii „premium” – spre exemplu, în spate stopurile LED sunt legate de o masivă baghetă cromată. Nici în acest caz detaliile nu abundă, însă Kia menționează apropiata apariție a unui al treilea concept, tot anul acesta, un prototip de pre-producție ce va reprezenta ultima etapă înainte de prezentarea noului SUV compact.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE