Știri Video

(Video) Sport cu HR-V, AMG A35 Saloon, Octavia Dynamic+ sau Triton Absolute

Sport cu HR-V, AMG A35 Saloon, Octavia Dynamic+ sau Triton Absolute

Honda aduce noutăți în gama HR-V pentru 2019, Mercedes-AMG extinde rapid gama de modele compacte cu A35 Saloon, Skoda Octavia împrumută stilul versiunii de performanță RS, iar Mitsubishi se joacă în off-road cu Triton – pickup-ul L200 pentru noi europenii.

Constructorul japonez Honda a decis să opereze un foarte subtil facelift pentru versiunea europeană a micului SUV HR-V, care ajunge la clienți inclusiv în deja prezentata versiune Sport. Noutățile sunt aproape inobservabile – grafica frontală „Solid Wing Face” a fost regândită, iar versiunile superioare de echipare au faruri și stopuri LED standard, noi jante de 17 inch și evacuare cromată. Își fac apariția și două noi culori: Platinum Grey Metallic (exclusiv pe Sport) și Midnight Blue Beam Metallic. Versiunile de motorizare sunt neschimbate: 1.5 i-VTEC cu sau fără Turbo pe benzină (182 sau 130 CP) și 1.6 i-DTEC, de 120 CP, disponibil doar pe anumite piețe.Anul trecut am descoperit atât noua generație a Clasei A de la Mercedes în versiune sedan (Saloon), dar și un prim reprezentant al zonei compacte din noul val în versiune AMG – A35, cu caroserie hatchback. Pentru clienții mai tradiționaliști – în special cei americani – constructorul german a decis să combine cele două și rezultatul este noul Mercedes-AMG A35 Saloon. Un sedan în trei volume cu același caracter sportiv și toate elementele necesare unui parcurs de performanță. Astfel, sub capotă rezidă același turbo în patru cilindri de 2 litri și 306 CP, cuplat la o transmisie AMG Speedshift DCT cu șapte rapoarte și dublu-ambreiaj, plus sistemul variabil AMG Performance 4Matic de tracțiune integrală. Nu este uitată nici suspensia AMG, iar performanțele sunt pe măsură: 0-100 km/h în 4,8 secunde și o viteză de top de 250 km/h, limitată electronic.


Skoda se pregătește să prezinte o nouă generație a celui mai bine vândut model al său – Octavia. Totuși, clienții care se grăbesc au motive să o aleagă pe cea actuală, mai ales dacă preferă modelul ceh cu o alură mai dinamică. Aici intervine noul pachet Dynamic+, care aduce cu sine un stil apropiat de al variantei de performanță RS, fără a încărca nota de plată și cu specificațiile tehnice ale celei din urmă. Noul kit stilistic este disponibil atât pentru varianta hatchback, cât și pentru familistul Wagon, pe majoritatea versiunilor de motorizare disponibile în gamă.


Mitsubishi are treabă în Thailanda, acolo unde se pregătește pentru ediția 2019 a Bangkok Motor Show, și unde va prezenta conceptul L200 / Triton Absolute. Conform constructorului, dacă va exista suficient interes, anul viitor vom vedea și versiunea de serie Triton Absolute, pregătită să-i facă față în teren accidentat altui pickup faimos din zonă – Ford Ranger Raptor. Specificațiile tehnice ale sistemului de propulsie nu au fost dezvăluite, însă Triton Absolute arată sportiv datorită kit-ului de caroserie și este descurcăreț în teren accidentat datorită modificărilor aduse suspensiei, care au crescut – printre altele – garda la sol cu 50 mm.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta