Home Știri Kia pro_cee’d se metamorfozează în ”shooting brake”

Kia pro_cee’d se metamorfozează în ”shooting brake”

de Aurel Niculescu

Realitatea este un pic diferită, într-adevăr, deoarece constructorul sud-coreean a decis să nuanțeze această transformare – de la numele modelului la soluția de a prezenta un prototip, și nu un model de serie.

Cunoscătorii știu de asemenea că nu putem asemui conceptul Proceed (observați scrierea diferită a numelui, față de pro_cee’d) cu un shooting brake, deoarece această formă a caroseriei este rezervată strict modelelor în trei uși. Dar să nu-i tentăm pe producători, până la urmă ei au popularizat coupe-SUV-urile și coupe-urile cu patru portiere. Cât despre Proceed Concept, Kia ne spune că este un hot hatchback extins, ce previzionează un nou tip de caroserie pentru brand. Este posibil ca Proceed Concept să ducă mai departe și identitate de marcă a Kia, cu o evoluție firească nu doar a formei precedentelor modele pro_cee’d, dar și cu elemente inspirate de la Stinger.

Deoarece avem de-a face cu un prototip, exagerările de genul jantelor din aliaj de 20 inch sunt normale, la fel ca vopseaua Lava Red sau accentele din fibră de carbon pe care va mai trece mult timp până să le vedem pe un model Kia de serie. Interiorul este aerisit – nu există stâlp B și lumina intră nestingherită prin masivul pavilion panoramic, iar specificația GT este de așteptat să facă totuși tranziția în producția de serie în viitorul apropiat.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.