Home Știri Lada a reluat producția: s-a lansat Lada Granta Classic 2022

Lada a reluat producția: s-a lansat Lada Granta Classic 2022

de Răzvan Măgureanu
Lada Granta Classic
O știre face înconjurul lumii: Lada a relansat producția. Din 8 iunie a început producția lui Lada Granta Classic 2022 la uzina Avtovaz. 

Comunicatul Lada din data de 8 iunie țina mai mult de cascadorii răsului.  În acesta se spune că Lada Granta Classic 2022 are dotări de design și confort care altădată erau disponibile doar la versiunile de top, adică bare vopsite în culoarea caroseriei, încălzire (!), geamuri electrice și opțional jante de aliaj de 15 inchi ca alternativă la jantele de oțel de 14 inchi.

Producătorul rus se laudă că mașina mai are printre dotările standard direcție electrică, lumini de zi, computer de bord, închidere centralizată, jante de oțel de 14 inchi și  – cităm – multimedia ready cu 4 difuzoare, adică trebuie să îți cumperi after market un CD sau un radiocass care nu vor fi ușor de găsit din cauza sancțiunilor.

Mașina este echipată cu un motor aspirat de 90 CP cuplat la o cutie manuală și corespunde doar normelor Euro 2. Lada Granta Classic 2022 va fi disponibilă în toate versiunile de caroserie – sedan, liftback și break. Deocamdată, nu a fost anunțat niciun preț.

Președintele “AVTOVAZ” JSC Maksim Sokolov a declarat că Lada va produce în continuare cele mai populare și abordabile mașini de pe piața rusească care nu depind de importul de componente. El a menționat că Lada și-a unit eforturile cu autoritățile federale și regionale pentru a dezvolta o rețea de furnizori proprie.

Pe lângă faptul că aceste mașini corespund doar normelor Euro 2, Sokolov nu spune că nu au ABS, ESP, sisteme de asistență, navigație sau alte dotări moderne. Lada se întoarce astfel la anii 70-80 când produceau Lada 1200 și 1500 cu componente exclusiv rusești.

Probabil că și dealerii ruși de Renault care au făcut scandal și presiuni la Renault pentru a primi despăgubiri că nu mai au ce să vândă vor fi fericiți deoarece vor avea showroom-urile pline de Lada Granta Classic 2022.  Rămâne de vzăut dacă se vor înghesui și cumpărătorii puternic afectați de sancțiunile impuse Rusiei de UE.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.