Home Modele noi Lamborghini SC20: unicat pentru circuit, dar și pentru stradă

Lamborghini SC20: unicat pentru circuit, dar și pentru stradă

de Dan Damian
Lamborghini SC20

Lamborghini a prezentat noul Lamborghini SC20, model unicat, conceput de divizia de competiții, care va putea rula însă și pe șosea.

Noul Lamborghini SC20 a fost dezvoltat de Squadra Corse în parteneriat cu Lamborghini Centro Stile, care s-a ocupat de designul spectaculos. Ideea a fost cea de a construi un automobil unic, extrem ca design și performanțe, destinat circuitelor, dar omologat și pentru circulația pe drumuri publice. Evident, acestea au fost dorințele clientului care l-a comandat și despre care, ca de obicei nu se dă nici un detaliu.

Lamborghini SC20 a fost creat la doi ani după un alt unicat, SC18 Alton. Noul model este inspirat de adevărate legende din istoria recentă a constructorului italian: Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster și Concept S.

Lamborghini SC20

Supercarul italian, fără plafon, este construit din fibră de carbon, cu elemente aerodinamice specifice mașinilor de competiție, printre care și un eleron ajustabil pe trei poziții. S-a folosit în mare parte realizarea manuală a unor repere, dar și tehnologii de ultimă oră, cum ar fi grilele de aerisire din habitaclu, produse in-house, cu ajutorul unei imprimante 3D.

Motorul este un V12 de 6,5 litri, cel mai mare propulsor al constructorului italian, aspirat, care produce 770 CP/8.500 rpm și 720 Nm/6.750 rpm, cuplat la o cutie de viteze ISR (Independent Shifting Rod) cu 7 trepte. Bineînțeles, tracțiunea este integrală, iar jantele de 20 inchi pe față și 21 inchi pe spate, încălțate cu pneuri Pirelli PZero Corsa, au prindere centrală, ca la modelele de competiție.

La fel ca în cazul tuturor modelelor unicat, făcute la cererea unui client și cu implicarea acestuia în procesul de design, nu se menționează nici un preț de realizare a mașinii.

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.