Home Știri Mercedes Clasa G nu e gata, mai are parte de un nou „Limited Edition”

Mercedes Clasa G nu e gata, mai are parte de un nou „Limited Edition”

de Aurel Niculescu

Mai toată lumea, inclusiv noi, credea că odată ce producătorul german a lansat AMG G65 Final Edition ne aflăm în linie dreaptă pentru a marca închiderea ciclului de viață a generației actuale, codificată W463.

Însă se pare că nu doar la Hollywood se poartă moda sequel-urilor neașteptate, ci și la Mercedes-Benz, care a decis să recidiveze „cu puțin înainte de sfârșitul perioadei de producție”, conform comunicatului de presă, cu noul Mercedes G-Class W463 Limited Edition. Denumirea are logică – probabil ultima „nouă” versiune a legendarului tot teren va fi oferită în versiunile G350d, G350d Professional, precum și puternicul G500 în exact 463 de exemplare. Din fericire pentru fani, nu este vorba de numărul total, ci de fiecare dintre versiuni – oferite în 463 de unități ca omagiu adus codului intern al actualei generații.

W463 a apărut fix la începutul decadei 1990 – perioadă de care majoritatea nu ne mai aducem prea bine aminte  (unii nu eram născuți, alții datorită exceselor – muzicale și de altă natură), dar în care aparent erau la modă modelele 4×4 butucănoase și extreme când aveau parte de aventuri în teren accidentat. Cumva, G Class a supraviețuit (noi știm de ce, dar tot e amuzant când vezi unul lângă un Tesla Model X) până acum, inclusiv datorită unor versiuni speciale precum W463 Limited Edition. Versiunea G350d se distinge prin vopseaua mocha black metallic, cea Professional are parte de o nuanță china blue, în timp ce mai marele G500 are parte de un exterior designo platinum magno.

Fiecare versiune are parte apoi de propriile îmbunătățiri – G350d are parte de pachetele Sport, Chrome, Exterior Stainless Steel; cea Professional primește desigur pachetul OffRoad și pe cel de Loading Protection în timp ce G500 are parte de pachetele Sports și Chrome dar și de Loading Protection, precum și de elemente de lux adiționale la interior (încălzire auxiliară, tuner TV, parbriz încălzit sau sistem de sunet Harman Kardon). Un alt element distinctiv este reprezentat de badge-ul embosat Schöckl de pe cotiera centrală – referință la Munții cu același nume din Alpi aflați nu departe de fabrica Magna Steyr din Graz unde se produce G Class. Prețurile sunt evident mai accesibile decât în cazul AMG G65 Final Edition, dar tot nu intră în categoria „leasing-ului pe trei ani”: €103.940 pentru G350d Professional, €122.918 pentru G350d și €140.164 pentru G500, toate valabile acasă în Germania.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.