Home Știri O zi a extremelor… alternative

O zi a extremelor… alternative

de Aurel Niculescu

Ce spuneți de un McLaren P1 pe care ni-l putem permite cu toții și nu are emisii poluante sau de un Volvo care poate parcurge 200 km electric în condițiile în care are destul spațiu pentru șofer și… 68 de pasageri?

Deoarece suntem toți pasionați mai ales de automobile – nu de autobuze, categorie din care face parte evident noul Volvo 7900 Electric, să începem cu noua ediție… oarecum limitată modelului McLaren P1 „Foot-to-floor”. Așa cum este evident din poze, limitările au de-a face cu dimensiune șoferului – nu cu prețul prohibitiv al acestui supercar, deoarece avem de-a face cu o nouă jucărie din colecția legată de faimosul McLaren P1 (care, apropo, împlinește vârsta un pic mai înaintată de cinci ani – dar tot nu merge la grădi). Noul P1 în ediție „foot-to-floor” va deveni disponibil din Decembrie – la timp pentru lista Moșului – în Marea Britanie la prețul de doar £35,99 fiind destinat copiilor mai mici de trei ani. Desigur, complexul sistem hibrid a fost abandonat în favoarea mult mai sănătosului ajutor biped, însă elemente specifice precum vopseaua Volcano Yellow rămân la loc de cinste. Evident, McLaren nu a uitat să se amuze un pic, anunțând cu fast că… au îmbrățișat deja combustibilii alternativi!

De cealaltă parte, Volvo Buses – a nu se confunda cu Volvo Car Group – a anunțat introducerea noii versiuni a seriei de autobuze urbane Volvo 7900 Electric, echipată de acum cu capacități sporite ale acumulatorilor on-board. De acum vor exista trei noi opțiuni – 150, 200 și 250 kWh – pentru baterii, cea de top urmând să ofere o autonomie de maxim 200 km per încărcare. Poate părea puțin, mai ales că vorbim despre un mamut de 12 metri lungime, însă Volvo are un as în mânecă – interfața OppCharge ce permite încărcarea rapidă printr-un sistem ce este mai degrabă asemănător tramvaielor (pe acoperiș are un element de tip pantograf) decât clasicelor troleibuze. Noile modele vor fi comercializate de la sfârșitul anului viitor și vor dispune inclusiv de un sistem mai tradițional de încărcare – CCS Combo, standardul European de încărcare a vehiculelor electrice, prin cablu, de la rețeaua principală.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.