Home Știri Koenigsegg Agera RS este cel mai rapid automobil din lume

Koenigsegg Agera RS este cel mai rapid automobil din lume

de Aurel Niculescu

O propoziție simplă, dar cu implicații profunde – Bugatti Chiron are un nou standard mult mai greu de atins anul viitor, Hennessey Venom F5 a declarat din Texas că „jocurile au început”, iar Bugatti Veyron Super Sports este de acum istorie antică…

Dacă vreodată o idee de business va fi contestată de cei care spun că fără banii unui „sponsor” puternic nu veți realiza nimic, ar fi bine să oferiți drept exemplu noul deținător al recordului mondial Guinness de viteză pentru automobile de serie. Este vorba despre Koenigsegg Agera RS, în mod interesant fix exemplarul care dădea nu demult o lecție de performanțe noului Chiron în categoria 0-400-0 km/h… Hypercar-ul suedez a ajuns acum din Europa în America la proprietarul său, care se pare că a fost de acord și cu ideea năstrușnică a constructorului de a mai organiza o cursă – cu ajutorul autorităților din Nevada, pe un drum extrem de lung și drept din Pahrump, Nevada.Ei s-au decis să încerce – cu ajutorul driver-ului de uzină Niklas Lilja și a celor de la Racelogic, care s-au ocupat de măsurători – să doboare recordul mondial de viteză, înaintea celor de la Hennessey, care au prezentat contender-ul Venom F5 în urmă cu doar câteva zile, la SEMA în Las Vegas. Dotat cu 1360 CP, hypercarul suedez s-a jucat încă odată de-a David și Goliat cu Bugatti – de această dată având în vizor pragul de 431 km/h stabilit de un model nerestricționat Bugatti Veyron Super Sport în iunie 2010 în cadrul circuitului de multe milioane de euro al Grupului VW de la Ehra-Lessien. Să comparăm – un drum obișnuit, o echipă de câțiva oameni și un exemplar ce a fost deja vândut unui client, versus… miliardele grupului VW. Desigur, încercarea câștigătoare a fost salutată de… Hennessey Performance, cu ajutorul unui mesaj pe Twitter în stilul #Respect al celor de la UEFA. Acum, era să uităm, să spunem și care este noul barem – 444,6 km/h, rezultat al vitezei medii înregistrate între două treceri realizate în sens opus conform procedurilor de omologare Guinness (turele au fost de aproximativ 440 km/h și 457,5 km/h).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.