Știri

Mitsubishi “îngheață” lansarea de noi modele în Europa și pare să își pregătească retragerea

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Motors va începe o restructurare masivă, în cadrul unui plan pe trei ani, numit “Small but Beautiful”. Acesta ascunde însă retragerea treptată de pe piața europeană.

În încercarea de a reduce rapid costurile fixe, Mitsubishi a anunțat că planul de redresare are câteva componente cheie, sumarul fiind însă chiar declarația CEO-ului MMC, Takao Kato: “Ne vom schimba strategia de la expansiune globală la selecție și concentrare“.

Practic, Mitsubishi se va concentra pe piețele ASEAN (Asia de Sud-Est), acolo unde are o bună cotă de piață.

Pentru Europa, decizia este una radicală – înghețarea lansărilor de modele noi. Gama actuală va continua să fie vândută, probabil până când tehnologia nu va mai răspunde normelor legate de emisii. De asemenea, continuă activitățile de after-sales pentru modelele de până acum.

Deși nu a spus-o nimeni cu subiect și predicat, această “înghețare” a lansărilor de noi modele nu poate însemna decât retragerea treptată (nu neapărat lentă) a mărcii japoneze din Europa. La acest moment, gama europeană Mitsubishi include modelele Space Star, ASX, Eclipse Cross, Outlander (cu versiune PHEV) și pick-up-ul L200. Compania niponă pregătește succesori pentru aceste modele, dar aceștia nu vor fi lansați pe piața europeană.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE