Știri

Renault, după 10 ani de mașini electrice: 300.000 de unități vândute

Gama electrica Renault
Gama electrica Renault

Renault face bilanțul a 10 ani de mașini electrice și iese pe plus, mai ales în condițiile actuale. Gama electrică a depășit volumul de 300.000 de exemplare vândute.

Pare greu de crezut, dar au trecut 10 ani de când Renault începea aventura în segmentul EV, aflat atunci la începuturi. Se întâmpla la doi ani după de primul model Tesla, Roadster, lua întreaga lume prin surprindere cu cei peste 300 km autonomie datorată în special performantelor baterii litiu-ion.

Renault a venit atunci cu o serie de concepte transformate rapid în modele de serie: Zoe Z.E., Fluence Z.E. și apoi Kangoo Z.E. Era perioada în care Renault miza de înlocuirea bateriei pentru a compensa autonomia redusă, în cadrul proiectului Better Place, care ulterior a intrat în faliment. Atunci, Renault a schimbat strategia și a trecut la baterii fixe, cu autonomie mai mmare și o capacitate de încărcare crescută. Francezii au insistat și pe o altfel de strategie, ulterior: vindeau mașina, dar fără baterie. Aceasta era plătită în leasing, în funcție de rulaj. Au abandonat și această idee, atunci când și-au dat seama că acest mod de a vinde EV-uri nu permite accesarea bonusurilor oferite de stat.

Renault Zoe

La 10 ani de la debutul gamei electrice, Renault contabilizează 300.000 de unități vândute în Europa, evident, nu într-un ritm egal. În septembrie 2016, Renault ajungea la 100.000 de exemplare vândute. Renault Zoe este cel mai bine vândut model al gamei EV a constructorului francez, cu 150.000 livrate până în iunie 2019. La acest moment, piața franceză a absorbit peste 100.000 de unități.

Anul acesta, în condițiile unei piețe extrem de dificile, din cauza epidemiei de coronavirus, vânzările lui Renault Zoe, au crescut cu aproape 50%, la 37.450 de unități, pe primele șase luni. Acum, Renault mizează și pe performanțele oferite de Zoe Van, echipat cu exact același motor și pachet de baterii (52 kWh, 109 CP și 400 km autonomie), dar cu scaunele spate scoase și geamurile portierelor spate fixe și acoperite cu folie opacă.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE