Home Modele noi Noul Mercedes S-Class va avea airbag-uri frontale pentru pasagerii din spate

Noul Mercedes S-Class va avea airbag-uri frontale pentru pasagerii din spate

de Dan Damian
Mercedes S-Class airbag spate

Constructorul german va lansa noua generație Mercedes S-Class în luna septembrie, dar până atunci oferă constant informații despre tehnologia ce va fi înglobată la bordul navei amiral a mărcii.

Fiecare generație Mercedes S-Class a adus câte o inovație în premieră mondială, cel puțin începând de acum 25 de ani când a fost primul model de serie oferit cu ESP.

Noul model S-Class vine cu mai multe astfel de inovații, printre care și echiparea mașinii cu airbag-uri frontale pentru pasagerii din spate. De obicei, numim airbag-uri frontale airbag-urile plasate în fața ocupanților locurilor din față ale mașinii, în volan și planșa de bord. Mercedes S-Class va oferi însă airbag-uri cu aceeași funcție, de protecție frontală, pentru pasagerii din spate. Până acum, singurele airbag-uri care protejau pasagerii din spate erau cele laterale și cortină. În eventualitatea unui impact frontal, singura protecție a acestora consta în centurile de siguranță.

Noua tehnologie este mai complicată, pentru că noile airbag-uri trebuie să se adapteze și la forma scaunelor pentru copii. În plus, nivelul de protecție este suplimentat prin utilizarea de centuri de siguranță cu airbag pentru pasagerii din spate, adică centuri echipate cu perne de aer care se umflă instant în caz de impact, exact ca airbag-urile, pentru a oferi un plus de amortizare a șocului suferit de organism.

Noul Mercedes S-Class va integra toate aceste tehnologii într-un sistem amplu de protecție, în care partea principală este deținută de combinația între sistemul PRE-SAFE Impulse Side și suspensia activă Active Body Control. Concret, în cazul în care senzorii simt iminența unui impact, înainte de a declanșa airbag-urile, pasagerii sunt împinși de pernele de aer din lateralul scaunelor către centrul mașinii, acțiune concomitentă cu ridicarea caroseriei cu ajutorul suspensiilor e-Active Body Control, pentru a dirija impactul către structurile mai dure ale mașinii.

Noul Mercedes S-Class, ajuns la a șaptea generație, va fi prezentat oficial pe 2 septembrie.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?