Home Modele noi Mercedes T-Class, o nouă generație de van-uri

Mercedes T-Class, o nouă generație de van-uri

de Dan Damian
Mercedes T-Class

Constructorul german a anunțat lansarea, la jumătatea anului viitor a noului Mercedes T-Class, un van compact, destinat familiilor active și călătoriilor de plăcere.

Acum 8 ani, Mercdes lansa modelul Citan, rezultat al colaborării cu Renault, iar anul viitor vom vedea o nouă generație a acestui model, construită tot în parteneriat cu alianța Renault – Nissan – Mitsubishi, dar și un derivat destinat transportului de persoane, care a primit numele Mercedes T-Class. Mercedes promite să asigure un stil modern și care să respecte ADN-ul Mercedes. Știm că va avea portiere laterale culisante și va miza nu doar pe spațiul interior, ci și pe organizarea cât mai eficientă a acestuia. Mercedes T-Class este văzut de oficialii Mercedes și ca un model de intrare în gama Mercedes pentru atragerea de noi clienți.

Surpriza constă în faptul că atât Citan, cât și Mercedes T-Class vor avea și o versiune full electric. De altfel, chiar dacă vorbim despre un vehicul comercial (Citan) și unul derivat din acesta, pentru activități recreative (Mercedes T-Class), platforma este una cu totul nouă, dezvoltată special pentru categoria de van-uri compacte.

Rămâne de văzut cum se va descurca noul Mercedes T-Class pe o piață care nu mai apreciază aproape deloc monovolumele, dar și cum va fi privit un astfel de model de către clienți. Rezultatele colaborării dintre Mercedes și alianța Renault – Nissan – Mitsubishi nu au părut foarte convingătoare până acum. Dacă Citan s-a descurcat relativ bine, în contextul cererii tot mai mari pentru vehicule comerciale de distribuție urbană, Mercedes X-Class, noul pick-up construit pe platforma lui Nissan Navara, nu a prins deloc așa cum și-ar fi dorit oficialii grupului german.

Dincolo de segment în sine, Mercedes T-Class va avea avantajul unei versiuni strict electrice, versiune care, având în vedere dimensiunile reduse ale mașinii și capacitatea ei de a acomoda fără prea mare efort un pachet consistent de baterii, ar trebui să fie tentantă pentru cei care își doresc un automobil nepoluant, care să atragă costuri mici de operare.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?