Știri

Trust Motors preia operațiunile Opel în România și devine importator al mărcii germane

Trust Motors preia Opel în România
Trust Motors preia Opel în România

Ambele companii, Trust Motors și Opel, au anunțat astăzi că Trust Motors devine importator al mărcii germane prin preluarea operațiunilor Opel România.

Mișcarea era una așteptată, dar nu chiar atât de devreme, ci abia anul viitor, însă oficialii PSA au decis să o facă acum, în condițiile în care preluarea efectivă va mai dura puțin, până la analizarea fuziunii de către instituțiile competente.

Practic, Opel România este preluat de către Trust Motors, importator Peugeot, Citroen și DS. Contractul a fost deja semnat și la finalizarea tranzacției planificate, Trust Motors SRL va deveni importator pentru România prin achiziționarea businessului local Opel. Angajații Opel vor fi transferați conform legilor aplicabile, cel mai târziu la data la care tranzacția va fi finalizată.

Această decizie reflectă încă o dată scopul planului strategic PACE! și va ajuta la stabilirea unei structuri de vânzare mai agilă, mai eficientă și, prin urmare, mai competitivă, în anumite țări europene,” a declarat Xavier Duchemin, Opel/Vauxhall Managing Director Sales, Aftersales și Marketing. „Suntem siguri că marca noastră va performa și mai bine în România, de acum înainte.

Andrei Iacob, CEO Trust Motors, declară: „Este un pas înainte, important în parteneriatul cu Grupul PSA. Avem o lungă istorie de colaborare fructuoasă și sunt convins că această preluare aduce o valoare semnificativă pentru toate părțile interesate și ne va ajuta să gestionăm împreună, cu succes, provocările aduse de noua eră a mobilității și electrificării auto. Suntem pregătiți să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni și avem experiența și resursele necesare pentru a consolida mai departe businessul Opel în România“.

Trust Motors SRL este importator în România pentru Peugeot, Citroen, DS și acum și Opel și are o experiență de 29 de ani în vânzări și service și peste 130.0000 de vehicule vândute.

Opel a vândut peste 9.000 de autovehicule în România în 2019 și vizează creșterea profitabilă în următorii ani.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE