Știri

Thierry Bollore a fost confirmat ca noul CEO Jaguar Land Rover

Thierry Bollore, noul CEO Jaguar Land Rover
Thierry Bollore, noul CEO Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover va avea un nou CEO, pe Thierry Bollore, după cei 10 ani în care funcția a fost deținută de Ralf Speth.

Thierry Bollore, al cărui mandat în fruntea Jaguar Land Rover va începe oficial pe 10 septembrie este fostul CEO al Renault și președinte al companiei franceze. El a fost numit în această funcție după arestarea lui Carlos Ghosn, dar la finalul anul trecut a fost destituit într-o mișcare rapidă, cu efect imediat. Deși neoficial, de vină ar fi fost relația strânsă pe care o avea cu Carlos Ghosn, ai cărui oameni Renault i-a vrut îndepărtați cât mai repede din companie.

De cealaltă parte, Ralf Speth, în vărstă de 64 ani, are o carieră impresionantă. A început să lucreze în industria auto în 1980, la BMW, unde a rămas timp de 20 de ani. Apoi, în 2002, a trecut la Premier Automotive Group, divizie a Ford Motor Company care includea mărcile Jaguar și Land Rover. Când indienii de la Tata Motors au preluat cele două mărci, în 2008, Ralf Speth a trecut împreună cu ele la noua companie. Doi ani mai târziu a devenit CEO Jaguar land Rover și Director fără funcție executivă în cadrul Tata Motors. De asemenea, Ralf Speth a primit în 2015 titlul de “Sir” penstru serviciile aduse industriei auto, iar de anul trecut este cetățean britanic.

Ralf Speth își anunțase retragerea din funcția de CEO încă din luna ianuarie a acestui an. Va rămâne însă Vice-Președinte fără funcție executivă al Jaguar Land Rover, dar și Director fără funcție executivă în cadrul Tata Sons.