Home Lifestyle Modelul Nissan Skyline GT-R al lui Paul Walker vândut pentru o sumă cu 7 cifre

Modelul Nissan Skyline GT-R al lui Paul Walker vândut pentru o sumă cu 7 cifre

de Dan Damian
Paul Walker - Nissan Skyline GT-R

Casa Bonhams a anunțat rezultatul licitației pentru modelul Nissan Skyline GT-R care i-a aparținut lui Paul Walker și care a apărut în Fast & Furious.

Acest model, în sine, este deja unul care a ajuns la statutul de cult printre pasionații de mașini sport, mai ales cei care preferă japonezele. Iar când vorbim despre un exemplar cu o asemenea istorie în spate, interesul este maxim. Așa și-au spus și cei de la Bonhams, casa de licitații intuind că Skyline-ul GT-R R34 va tenta o mulțime de oameni din sfera fanilor francizei Fast & Furious.

Paul Walker - Nissan Skyline GT-R

Povestea exemplarului în cauză este una strâns legată de Paul Walker și de personajul său din film, Brian O’Connor. Acesta este cu volan pe partea stângă (modelul s-a vândut pe doar trei piețe în afara Japoniei), în culoarea albastru. A fost adus în Statele Unite fără motor și aici i s-a instalat unul stick, adică un 6 în linie, biturbo, de 2,6 litri. Puterea maximă a acestui propulsor renumit pentru permisivitatea sa la tuning este, în versiune de serie, de 280 CP și 392 Nm. Doar că exemplarul în cauza a trecut printr-un tratament serios, care include creșterea presiunii de supraalimentare, optimizarea intercooler-ului și modificarea eșapamentului, astfel că puterea maximă a ajuns la 550 CP, iar timpul de accelerare până la 100 km/h este acum de 4,8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h. Tracțiunea integrală este gestionată de o cutie de viteze manuală.

Paul Walker - Nissan Skyline GT-R

Pe lângă asta, Paul Walker a vrut și anumite modificări specifice, cum ar fi suspensie mai joasă (kit Nismo), spoiler și evacuare tot de la Nismo, precum și pedalier de la tunelul în-house Nissan. Volanul este de la Mono, iar locurile din spate au fost eliminate.

Paul Walker - Nissan Skyline GT-R

Paul Walker a murit în 2013, la 40 de ani, pasager într-un Porsche Carrera GT, iar cu un an înainte, Skyline-ul său, care a apărut în Fast & Furios 4: New Model. Original parts a ajuns în Germania, iar în ultimii ani a fost expus la Motorworld, în München.

La începutul acestei luni, mașina s-a vândut la licitația casei Bonhams cu 1,23 milioane de euro, o sumă impresionantă, cu toate că așteptările casei de licitații porneau de la 1,45 milioane.

Sursa: Auto Motor und Sport/Foto: Bonhams

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.