Home Știri Nikola Badger, un nou pickup EV (video)

Nikola Badger, un nou pickup EV (video)

de Aurel Niculescu
Nikola Badger, un nou pickup EV

Nikola Badger este cel mai nou pickup truck american dotat cu baterii. Alfa Romeo va împlini 110 ani în iunie și deja a pregătit un logo aniversar. Acasă în România, Ford promite valori record de producție la Craiova în 2020.

Nikola Badger este încă un reprezentant al deja foarte popularului segment american de pickup-uri complet electrice. Tesla Cybertruck este cel mai intens mediatizat, însă să nu uităm că au fost deja prezentate și modele precum Atlis XT, Bollinger B2 sau Rivian R1T. Și mai urmează – Ford F-150 EV, un model nenumit de la Chevrolet și chiar un GMC Hummer. Așadar, o nișă care acum câțiva ani nici nu exista ar putea deveni cel mai intens câmp de bătălie pentru atenția clienților din SUA.

Nikola Badger, un nou pickup EV

Să vedem cu ce se prezintă Nikola Badger în fața competiției. Evident, în acest moment noul pickup este doar un concept. De altfel, la cum arată imaginile oficiale ale producătorului american, nici nu există fizic – ci doar digital. Nikola Motors este un startup cunoscut pentru înclinațiile sale către sectorul comercial – iar Badger nu iese din tipar. În schimb, compania vrea să-și întreacă rivalii cu ajutorul unei autonomii senzaționale pentru un vehicul electric: 600 de mile – adică aproximativ 965 km.

Nikola Badger, un nou pickup EV

Secretul constă în disponibilitatea a două sisteme de propulsie electrice – pe baterii (autonomie 300 mile / 483 km) și FCEV plug-in (pilă de combustie, dar și reîncărcare din rețea a bateriei interne). Doar în ultimul caz se poate atinge autonomia record de 600 mile / 965 km. Conceptul Badger va fi prezentat publicului în septembrie, atunci când vor fi confirmate și datele tehnice. Momentan, acestea arată senzațional (și relativ departe de realitate).

Nikola Badger, un nou pickup EV

Pickup-ul are dimensiuni americane: 5900 / 2160 / 1850 mm (L/l/h) și o benă de 1560 mm. Puterea continuă este de 455 CP, iar cea de vârf poate ajunge pentru perioade scurte la 906 CP. Accelerația la 60 mph (96 km/h) va dura doar 2,9 secunde. Acumulatorii au 160 kWh, iar sistemul fuel cell o putere de 120 kW. Evident, cu astfel de cifre, capabilitățile practice sunt și ele excelente – capacitatea de remorcare este de 8000 de pfunzi (3629 kg).

Nikola Badger, un nou pickup EV
https://youtu.be/z11EfTs3oPo
Alfa Romeo se pregătește să aniverseze 110 ani de la înființare. Fericitul eveniment va avea loc pe 24 iunie, însă marca italiană a început deja festivitățile. Astfel, Centro Stile Alfa Romeo a dezvăluit recent un logo aniversar – demarând oficial programul de evenimente oficiale ce va include evenimente peste tot, de la Mille Miglia la Goodwood Festival of Speed.

Nikola Badger, un nou pickup EV

Ford România preconizează o producție record pentru uzina de la Craiova în 2020. Volumul zilnic este de peste 1000 de unități Puma și EcoSport, adică un automobil la fiecare 67 de secunde. Ford Craiova exportă acum vehicule în peste 50 de piețe din întreaga lume.

Nikola Badger, un nou pickup EVNikola Badger, un nou pickup EVNikola Badger, un nou pickup EVNikola Badger, un nou pickup EVNikola Badger, un nou pickup EVNikola Badger, un nou pickup EV

Articole similare

1 comentariu

artificii February 11, 2020 - 21:59

Uauu arata ca ceva din viitor, parca ar fi din filme SF. se pare ca viitorul este mai aproape decat pare.

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.