Home Știri Noile Skoda Superb și Kodiaq – Inovații la interior

Noile Skoda Superb și Kodiaq – Inovații la interior

de Dan Damian
Skoda Kodiaq interior

Constructorul ceh a publicat primele imagini cu interiorul noilor Skoda Superb și Kodiak, care vor debuta în acest an cu un altfel de interior.

Skoda pregătește lansarea noilor generații Superb și Kodiaq. Berlina de clasă medie (a treia generație) a fost lansată în 2015 și a primit un facelift în 2019, iar SUV-ul Kodiaq a debutat în 2017 și trecut printr-un facelift acum doi ani. Către finalul acestui an, Skoda va prezenta noile generații ale ambelor modele, dar până atunci ne arată interiorul acestora, cu acest pe anumite inovații care reprezintă premiere în gama constructorului ceh.

Skoda Superb

Skoda Superb – planșa de bord

Astfel, Skoda Superb și Kodiaq vin cu un tablou de bord Virtual Cockpit de 10,25 inchi (cu o nouă grafică), dar amplasat acum mai vertical, aproape floating. Acesta este completat, în premieră, de un sistem Head-up Display. Display-ul central de 12,9 inchi este chiar plutitor, amplasat la intersecția celor două linii principale ale planșei de bord. Și acesta va avea  nouă grafică.

Skoda Kodiaq Smart Dials

Skoda Kodiaq Smart Dials

Observați cât de liberă este consola dintre scaune? Asta pentru că selectorul cutiei DSG a fost mutat pe coloana de direcție, sub forma unui satelit de comandă. Aceasta este una dintre premierele noilor Skoda Superb și Kodiaq. O alta ar fi cele trei butoane rotative de sub display-ul central. Se numesc Smart Dials și sunt smart în sensul că nu controlează doar climatizarea. În centrul fiecăruia există un mic display de 32 mm, care arată funcția curentă a butonului. Asta pentru că cele trei butoane pot acoperi mai multe funcții. Cele două din exterior pot controla temperatura, încălzirea și ventilația în scaune (în funcție de nivelul de echipare). Cel din mijloc controlează volumul sistemului audio, viteza ventilatorului, direcționarea fluxului de aer al climatizării, modurile de condus și zoom-ul pentru harta sistemului de navigație. Funcțiile acestui buton central pot fi stabilite din meniul sistemului de infotainment.

De asemenea, a fost introdus noul Phone Box, un sistem de încărcare wireless a telefonului de până la 15W (la Kodiaq pot fi două asemenea suporturi), care are și sistem de răcire activă. cele două porturi USB-C oferă până la 45W putere de încărcare.

Pentru ambele modele este folosită tapițerie realizată 100% din poliester reciclat.

Deocamdată, nici un cuvânt despre motorizărilor noilor generații ale modelelor Skoda.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.