Home Știri Oficial: Interiorul celei de-a treia generații Porsche Panamera

Oficial: Interiorul celei de-a treia generații Porsche Panamera

de Dan Damian
Porsche Panamera interior

Porsche pregătește lansarea noii generații Porsche Panamera și, în avans, ne prezintă planșa de bord a acestui model.

După prezentarea modelului Taycan au existat zvonuri că Panamera ar putea dispărea din gama constructorului german. Acestea au fost repede infirmate, pentru că Porsche pregătea deja ce de-a treia generație, care va rămâne în producție, cu motoare termice și PHEV, probabil până în 2030, dacă luăm în calcul o durată de viață de 6 ani (pentru producție).

Deocamdată, vedem planșa de bord a noii Panamera și aici nu sunt neapărat surprize, pentru că aveam același concept, Porsche Driver Experience pe care l-am văzut inițial pe Taycan și apoi pe facelift-ul modelului Cayenne. Adică un tablou de bord digital, curbat, de 12,6 inchi, stil floating, dar integrat în planșa de bord, plus un display central de 12,3 inchi. Opțional, și pasagerul din față are la dispoziție un display de 10,9 inchi, tratat astfel încât să nu poată fi văzut de către șofer.

Porsche Panamera interior

Volanul integrează butoane fizice și comanda pentru modurile de rulare, iar schimbătorul de viteze (de fapt, o tastă de control) este plasat pe bord, în spatele volanului. De pe volan se poate ajusta și sistemul Head-up Display oferit opțional. Grilele de ventilație (acționate electric) sunt diferite de cele ale lui Cayenne, la fel și forma consolei centrale, care integrează totuși același modul de control al climatizării, o combinație între butoane fizice și comenzi touch. Aceste comenzi sunt însă mai aproape de șofer datorită consolei mai înalte și mai masive.

Porsche Panamera interior

Vedem și partea din spate, cu propriul modul, masiv, de climatizare și, spune Porsche, noi scaune, mai confortabile decât până acum datorită unui nou tip de spumă folosit în construcția lor. Evident, constructorul german amintește și de spațiul mai mare comparativ cu generația aflată în ultimele sale luni pe piață. Pentru prima dată la Panamera, va fi oferită o versiune care nu conține deloc piele.

Nici un cuvânt despre motorizări până acum, dar vom avea tot pachetul: V6 și V8, două versiuni PHEV, posibil chiar trei. Vom afla totul pe 24 noiembrie, când Porsche va prezenta toate detaliile noii generații Panamera.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.