Home ȘtiriInfrastructură Parcare mai scumpă de 8 ori în București din 2022

Parcare mai scumpă de 8 ori în București din 2022

de Răzvan Măgureanu
se scumpeste parcarea

Tarifele de parcare se vor scumpi de circa 8 ori în București din 2022 după ce consilierii locali au votat noile prețuri.

După ce fostul primar al Capitalei a lăsat Bucureștiul cu datorii uriașe, consilierii locali au găsit soluția de a face rost de bani la bugetul Capitalei: mărirea tarifelor de parcare de circa 8 ori începând din 2022.

Astfel, Capitala a fost împărțită în 4 zone: A,B, C și D. cea mai scumpă este zona A, unde prețul a crescut de la 84 la 600 lei anual. În zona B prețul va fi de 500 lei anual față de 66 lei înainte, iar în zona C prețul ajunge la 400 lei față de 55 lei înainte.
În zona D prețul crește de la 37 lei la 300 lei.
Au fost publicate și hărțile de sector cu fiecare zonă.

Noile taxe au fost calculate anual astfel că dacă cineva a plătit taxa anuală și după 2 luni se mută sau nu mai are nevopie de locul de parcare nu va mai primi niciun ban înapoi.
Și împărțirea zonelor în sectoare naște multe întrebări pentru că sunt unele zone spre periferie care sunt asimilate ca zonă B de exemplu.
De asemenea, sunt multe locuri de parcare pentru care Primăria nu a făcut nimic. Nu sunt asfaltate sau nu au nici măcar marcajele și nu sunt numerotate deși această operațiune cade în sarcina Primăriei București care este proprietarul locului.

Taxele se vor aplica din 2022. Nu va exista nicio reducere pentru cei care au mașini electrice sau hibride. Cu siguranță, mărirea explozivă de 8 ori îi va face pe mulți să renunțe la locurile de parcare. Astfel, nimeni nu va mai putea spune că nu sunt locuri de parcare.

Tipic românește, întâi ni se iau banii și apoi mai vedem. Ani de zile Primăria București a tot anunțat construcția de noi parcări dar nu a făcut nimic. Acum, după ce vor strânge la buget de 8 ori mai mulți bani, cum vor mai justifca lipsa de noi parcări?

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.