Home Știri Volkswagen Polo facelift, modificări ample și infuzie de tehnologie

Volkswagen Polo facelift, modificări ample și infuzie de tehnologie

de Dan Damian
Volkswagen Polo facelift 2021

La 4 ani de la debutul actualei generații, constructorul german a prezentat noul Volkswagen Polo facelift, care vine cu modificări de amploare.

Noul Volkswagen Polo facelift a primit o nouă imagine estetică, cu modificări semnificativ mai mari decât se practică în cazul unul facelift obișnuit. Spoilerul față este complet nou, cu o grilă mai mare, farurile sunt noi și acum vin încă din echiparea de bază cu LED. Opțional se poate comanda chiar tehnologia IQ.LIGHT LED matrix, caz în care farurile sunt unite printr-o bandă LED, care se întâlnește la nivelul logo-ului de pe caladru. Și stopurile au fost complet redesenate, acum fiind întinse și pe hayon, cu LED integral în echiparea standard. Bineînțeles că au apărut și noi modele de jante din aliaj, cu diametrul de maxim 17 inchi.

Interiorul a trecut, de asemena, prin modificări importante. Celebrul Digital Cockpit (8 inchi) face parte din echiparea standard, volanul este unul nou, la fel și sistemul de infotainment. Dacă se optează pentru sistemul Climatronic, acesta este operat prin comenzi touch, cum este cazul altor modele, mai mari, din portofoliul Volkswagen.

Schimbare de versiuni

Până acum, Polo a fost oferit în trei versiuni principale: Trendline, Comfortline și Highline. Constructorul german nu doar că a schimbat complet aceste versiuni, dar a venit și cu altele noi. Volkswagen Polo facelift va putea fi comandat în următoarele specificații: Polo, Life, Style, R-Line și GTI. Este pentru prima dată când Polo este oferit în versiune R-Line, caz în care șasiul este coborât cu 15 mm și se oferă diferențialul electronic XDS. Sistemul infortainment de bază, Composition Media, are o diagonală de 6,5 inchi, dar la versiunile superioare se poate opta pentru Digital Cockpit Pro, cu diagonala de 10,25 inchi.

Motorizări în trei cilindri

Volkswagen Polo facelift nu va avea motorizări diesel, dar acest lucru nu este o surpriză, în condițiile în care sunt ceva ani de cât acestea au fost retrase din oferta pentru hatch-ul de clasă mică. Polo facelift va miza în continuare pe motorul de un litru, în trei cilindri. La bază, aspirat, acesta produce 80 CP, apoi urmează versiuni turbo de 95 CP (cutie manuală sau DSG cu 7 trepte) și 110 CP (doar DSG cu 7 trepte). Nu lipsește nici versiunea 1.0 TGI, cu benzină și gaz, care produce 90 CP.

Avem confirmarea că va continua și versiunea GTI, care va fi prezentată la o dată ulterioară, dar vom avea și versiuni electrificate.

Volkswagen Polo facelift va debuta în scurt timp pe piață și va fi produs la uzinele din Pamplona (Spania) și Uitenhage (Africa de Sud). Până acum, începând cu 1975, Volkswagen Polo s-a vândut în peste 18 milioane de exemplare.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?