Home Știri Porsche Cayenne facelift a fost lansat oficial în România

Porsche Cayenne facelift a fost lansat oficial în România

de Dan Damian
Lansare Porsche Cayenne facelift _12

Faceliftul celei de-a treia generații Porsche Cayenne este disponibil oficial și în România. SUV-ul german este propus în trei versiuni de motorizare.

Porsche a lucrat serios la acest facelift, unul mult mai cuprinzător decât modificările aduse în mod normal unei generații aflate la mijlocul ciclului de producție. Și asta se vede imediat la exterior, unde remarci partea frontală redesenată, cu faruri Matrix LED în echiparea standard și HD Matrix LED opțional. În spate se observă modificări ale stopurilor, ceva mai înguste acum, cu semnătura luminoasă doar ușor modificată.

Lansare Porsche Cayenne facelift _12

La interior ai senzația că s-a schimbat generația, pentru că facelift-ul a adus o planșă de bord complet nou, inspirată, evident, de cea a lui Taycan. Sunt nu mai puțin de trei display-uri mari: tabloul de bord, cu diagonala de 12,6 inchi, display-ul central, de 12,3 inchi și cel adresat pasagerului, de 10,9 inchi. O cu totul altă imagine, mai ales că schimbătorul clasic a fost înlocuit cu o tastă plasată pe bord, în stânga display-ului central. Da, este mai mult loc pentru depozitare, pentru comenzile climatizării (de pe consola mediană), dar senzația este de ușoară confuzie, la început.

La evenimentul de lansare, unde a avut loc și un mini concert susținut de Horia Brenciu, a fost expus nu doar modelul normal, ci și Cayenne Coupe. Despre motorizări trebuie să știți că, deocamdată, sunt disponibile trei versiuni:

  • Cayenne: V6, turbo, de 3 litri, care produce 353 CP (+ 13 CP) și 500 Nm (+ 50 Nm)
  • Cayenne S: V8, biturbo, de 4 litri, care produce 475 CP și 600 Nm. Acest motor îl înlocuiește pe cel V6 de 2,9 litri disponibil înainte de facelift.
  • Cayenne E-Hybrid: V6, turbo, de 3 litri, plus motor electric de 176 CP, cu 40 CP în plus față de versiunea inițială, pentru un total de 470 CP. Foarte important, capacitatea bateriei acestui PHEV a crescut de la 17,9 kWh, la 25,9 kWh, astfel că autonomia în regim electric ajunge acum la 90 km, față de 44 km până acum.

Normele de emisii au făcut și o victimă. Porsche Cayenne Turbo GT nu mai este disponibil în Europa. Noi l-am testat acum doi ani, când a debutat cu 640 CP. Acum, după facelift, puterea maximă a crescut la 659 CP (3,3 secunde până la 100 km/h).

Porsche Cayenne facelift – Prețuri în România

VersiuneCayenneCayenne Coupe
Cayenne92.225 euro96.528 euro
Cayenne E-Hybrid106.591 euro109.755 euro
Cayenne S110.882 euro116.450 euro

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.