Home Știri Un Mercedes EQE 350+ a luat foc într-un garaj deși nu era pus la încărcat

Un Mercedes EQE 350+ a luat foc într-un garaj deși nu era pus la încărcat

de Răzvan Măgureanu
Mercedes EQE 350 on fire

Canalul de tiktok și instagram News4jax a postat un video în care un Mercedes EQE 350+ parcat într-un garaj este cuprins de flăcări deși nu era conectat la stația de încărcare. În final mașina a explodat, garajul și o parte a vilei au fost distruse. 

Foto: captură video TikTok News4jax

Evenimentul a avut loc în Nocatee in Ponte Vedra, Florida. Jennifer Ruotolo a declarat canalului News4jax că mașina Mercedes EQE 350+ a luat foc din senin deși nu era conectată la stația de încărcare. Ea a spus că nu era a ei și că a primit-o ca mașină de schimb deoarece mașina sa era în service.

Jennider era la servici când a izbucnit incendiul. Ea a declarat că soțul ei a auzit un șuierat și un zgomot suspect iar când s-a deplasat spre garaj, a văzut că era plin de fum. Imediat garajul a fost cuprins de flăcări și mașina explodat.

Filmul postat de canalul News4jax arată garajul și o parte a vilei în flăcări, iar în final se vede mașina carbonizată și o parte a casei diustrusă și plină de funingine. Pagubele sunt imense, proprietara estimându-le la peste 1 milion USD. Ea este însă fericită că niciun membru al familiei nu a avut de suferit.

Deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută. Poate fi o problemă la mașină sau la instalația electrică a casei  deși mașina nu era la încărcat în momentul incendiului. Departamentul local de pompieri investighează în continuare cauzele incendiului dar în același timp îi avertizează pe proprietarii de mașini electrice că există risc de incendii la bateriile Li-Ion.

Mercedes EQE 350+ a avut deja niște probleme în SUA unde s-au înregistrat două campanii de rechemări.  8.281 unități au fost chemate în service deoarece în aumite condiții din cauza unei erori de software, este posibil ca mașina să rămână fără propulsie.

O a doua operațiune de rechemare se referea la o eroare a softului bateriei care nu îl anunța pe șofer de eventuale probleme în funcționarea bateriei. Mercedes a declarat că update-ul la softul bateriei a fost realizat gratuit.

Mercedes EQE 350+ este propulsat de un motor la puntea spate care dezvoltă 215 kW (292 CP) alimentat la o baterie Li-Ion de 90,6 kWh ce îi conferă o autonomie de 606 km. În România prețul de pornire este de 76.670 euro, în timp ce în SUA mașina costă 74.900 USD.

https://www.tiktok.com/@news4jax/video/7258009117917334826?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7244900025750406682

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.