Home Știri Škoda Scala și Kamiq – Facelift și echipamente noi

Škoda Scala și Kamiq – Facelift și echipamente noi

de Dan Damian
Skoda Scala & Kamiq facelift

Constructorul ceh a prezentat simultan facelift-ul operat modelelor sale de clasă compactă. Škoda Scala și Kamiq propun o imagine mai proaspătă.

În ceea ce privește designul, Škoda Scala mizează pe o imagine mai dinamică, cu grila ușor modificată și farurile mai subțiri, a căror structură internă este schimbată, în sensul că LED-urile de zi nu mai acoperă acum integral partea superioară a farului, ci doar parțial, având o parte transferată la baza blocurilor optice. De asemenea, partea inferioară a spoilerului a fost redesenată, iar stopurile au o nouă structură internă.

Skoda Kamiq facelift

În ceea ce privește SUV-ul Kamiq, acesta a primit modificări tot la nivelul grilei, dar a fost redesenată și partea interioară a spoilerului, ceea ce a dus la repoziționarea LED-urilor de zi. Ambele modele sunt disponibile acum (opțional) cu farurile TOP LED Matrix.

La interior, tabloul de bord digital, de 8 inchi și display-ul central, de 8,25 inchi sunt în echiparea de serie, dar opțional se poate comanda Virtual Cockpit, cu tablou de bord de 10,25 inchi și display central 9,2 inchi (standard împreună cu sistemul de navigație). De asemenea, panoul de comandă al sistemului Climatronic (opțional) a fost redesenat. Skoda spune, de asemenea, că, la interior, noile materiale sunt într-o proporție mai mare provenite din materiale reciclate.

Skoda Kamiq facelift

Constructorul ceh nu a anunțat schimbări în gama de motorizări, ci spune că propulsoarele TSI acoperă intervalul 95 – 150 CP. Vorbim despre un motor de 1.0 litri cu 95 și 110 CP și un propulsor de 1,5 litri, cu 150 CP. Cel mai mic SUV din gama Skoda, Kamiq nu a fost și nici nu va fi oferit cu tracțiune integrală.

Ambele modele sunt foarte apreciate în gama Skoda, Cehii anunță că, până la acest moment, Scala, model lansat în 2019, s-a vândut în aproape 230.000 de exemplare, în vreme ce Kamiq, lansat câteva luni mai târziu, a fost produs în peste 351.000 de unități, fiind cele mai bine vândut model Skoda în 2021 și 2022.

Škoda Kamiq facelift

Škoda Scala facelift

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.