Home Magazin Primele modele clasice Rolls-Royce electrice. De la Lunaz

Primele modele clasice Rolls-Royce electrice. De la Lunaz

de Dan Damian
modele clasice Rolls-Royce electrice

Lunaz, o companie din Marea Britanie, specializată în conversia electrică a mașinilor clasice, a anunțat că va produce 30 de exemplare Rolls-Royce clasice cu propulsie electrică.

Rolls-Royce nu oferă încă un model electric, dificil de strecurat în segmentul de superlux, dar lucrează la acest aspect, așa cum ne-a demonstrat-o cu conceptul 102 EX (o versiune electrică a lui Phantom) prezentat acum aproape 10 ani.  

Dacă era modernă a propulsiei electrice nu a început încă la Rolls-Royce cu un model de serie, Lunaz propune o serie de 30 de modele clasice Rolls-Royce convertite la propulsie electrică. Compania cu sediul la Silverstone a prezentat deja primul exemplar, un Phantom V din 1961. Mașina a fost dezmembrată, în procesul de implementare a propulsiei electrice fiind integrat și cel de restaurare. Clasicul Rolls a primit un tren de rulare special, dezvoltat de Lunaz, care include un pachet de baterii de 120 kWh, valoare care ar trebui să-i asigure o autonomie de 480 km. Există sisteme de încărcare normală, la stațiile de acasă, dar și opțiunea încărcării rapide.

modele clasice Rolls-Royce electrice

Evident, toate detaliile mașinii rămân la locul lor, dar sunt completate de unele moderne. Șoferul are la dispoziție un sistem infortainment modern, care include navigație și opțiuni de conectivitate, iar sistemul de sunet este separat față/spate. pentru un plus de confort, instalația de aer condiționat a fost amplu modernizată și oferă ajustare individuală a temperaturii. Nu în ultimul rând, în spate există un spațiu de depozitare pentru băutura preferată a proprietarului, iar Lunaz promite finisări demne de marca mașinii. De exemplu, covorașele spate sunt realizat special pentru acest model, din lână de alpaca, mai rară decât cașmirul, mai moale decât lâna de oaie și considerată mult mai ecologică.

modele clasice Rolls-Royce electrice

modele clasice Rolls-Royce electrice

Primul Rolls-Royce Phantom V electric este construit în versiunea cu 8 locuri: trei pe bancheta față, trei pe cea din spate (aici există și două monitoare multimedia) și două pentru uz temporar în spate. Seria de modele clasice Rolls-Royce electrice se va opri la 30, contractele fiind discutate direct la sediul firmei decătre cei interesați.

Prețul de pornire este de 555.000 euro pentru Phantom electric și 388.000 euro pentru versiunile Silver Cloud.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?