Modele noi Știri Tehnologie

Producția lui Volkswagen ID.4 a început la Zwickau

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4

Volkswagen a anunțat debutul producției de serie a noului Volkswagen ID.4, la uzina din Zwackau. ID.4 este primul SUV electric al constructorului german.

După debutul general al vânzărilor lui ID.3, nemții celebrează acum începoerea producției de serie pentru primul SUV electric al mărcii, noul Volkswagen ID.4. Prezentarea oficială a acestuia va avea loc la finalul lunii septembrie și știm deja că va avea motorizările și bateriile lui ID.3, dar și tracțiune spate sau integrală.

Până atunci, Volkswagen ne spune că ID.4 este un model global. Va fi produs și vândut pe mai multe piețe, de pe mai multe continente. De exemplu, până la finalul acestui an va debuta producția lui Volkswagen ID.4 în China, iar din 2022 acest model va fi produs și în America de Nord. În Europa, ID.4 va ieși de pe liniile de fabricație ale uzinelor din Zwickau, Emden, Hanovra, Zuffenhausen și Dresda, iar în afara Germaniei va fi produs la: Mladá Boleslav, Bruxelles, Chattanooga, Foshan și Anting.

Volkswagen ID.4 at Zwickau

Cea mai importantă pentru Volkswagen ID.4, dar mai ales pentru toată gama de automobile electrice viitoare ale constructorului german este uzina din Zwickau. Cu o investiție de 1,2 miliarde de euro, această uzină va fi convetită complet pentru producția de mașini electrice. Anul viitor, care va fi primul an plin de producție, Volkswagen se așteaptă la circa 300.000 de exemplare fabricate pe platforma MED (dar nu toate sub marca Volkswagen).

Volkswagen vrea să devină lider mondial în producția de mașini electrice și pentru a atinge acest obiectiv vrea să vină pe piață cu 20 de mașini electrice până în 2025, dar și să atingă un proces de producție neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050. Volkswagen ID.4 și fratele să hatchback ID.3 sunt doar primele dintre ele. De asemenea, știm că în această gamă de electrice vom vedea și celebrul Volkswagen Bus (Bulli).

Dan Damian

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta